LiveRecensies

Rae Sremmurd @ Dour 2019: Powercut in plaats van uppercut

© Maxim Meyer-Horn

Rae Sremmurd is uitgegroeid tot het populairste hiphopduo van de afgelopen vijf jaar en zijn hofleverancier van een heleboel hits zoals daar zijnde “Black Beatles”, “No Type” en “Swang”. Swae Lee en Slim Jxmmi zijn ook al een tijdje als soloartiesten goed onderweg en zeker eerstgenoemde scoorde ook al verscheidene hits met andere artiesten. Vorig jaar kwam het duo met het driedelige SR3MM op de proppen, maar sindsdien blijft het afwachten op de vierde plaat. Deze zomer doet het Amerikaanse duo desondanks weer een heleboel Europese festivals aan en dat ditmaal ook vaak als één van headliners. Gisteren stond Dour (of volgens hun oriëntatie Brussel) op de agenda en dat lokte weer behoorlijk wat volk naar The Last Arena, al was de show nu niet bepaald een hoogvlieger.

© Maxim Meyer-Horn

Hun dj mocht voor de settijd van Rae Sremmurd al wat plaatjes draaien, wat ervoor zorgde dat Rae Sremmurd stipt op tijd aan hun set begonnen. Ze kwamen wat onverwacht het podium op en begonnen meteen met hun doorbraaksingle “No Type”. Het feestje wilde echter nog niet meteen aanslaan en ook Slim Jxmmi en Swae Lee waren nog wat zoekende. Een technisch probleem zorgde er dan ook nog voor dat het geluid uitviel nog voor ze met “No Flex Zone” konden beginnen. Zowel het publiek als de twee rappers op het podium waren lichtjes geïrriteerd, maar dan kon het nummer toch nog van start. Een nieuwe powercut liet echter niet al te lang op zich wachten en na een extreem korte versie van “42” werkte de geluidsinstallatie weer niet. Er kwamen wat frustraties op bij de twee en even vreesden we ervoor dat ze er de brui aan zouden geven, maar net op tijd werd het probleem opgelost.

© Maxim Meyer-Horn

Echt beter werd het concert daarna niet. Swae Lee slaagde er zelfs in om te vragen hoe het met ‘Who Hah!’ gaat, terwijl ze daar pas ’s anderdaags zouden optreden. Lusteloos kwamen de twee echter niet over, meer zelfs zo probeerden ze aan de hand van hun enthousiasme het publiek mee te krijgen. Bij “Brxnks Truck” kregen ze bijgevolg ook heel wat volk aan het springen en Rae Sremmurd ging ook wild tekeer waarbij Slim Jxmmi zelfs even crowdsurfte. Het live rappen kwam door de show die de twee steeds meer begonnen te verkopen ook wat in de achtergrond terecht. We hadden dan ook meer het gevoel dat we naar een show keken van twee mc’s die af en toe een zinnetje mee brabbelden en er voor de rest alles aan deden om het publiek te bekoren. De microfonen stonden naar onze mening ook soms wat te stil om ze echt te kunnen horen, al spaarde ons dat wel van het onnodige geschreeuw van hun dj.

© Maxim Meyer-Horn

Het publiek wilde hits en kreeg die vanaf het tweede deel van de set ook. Nadat we eerst allemaal ‘Free ASAP’ moesten scanderen, want ja die zit nog altijd vast en heeft zijn optreden op Dour inmiddels moeten cancellen, duwde de dj op play en ketste “Swang” uit de boksen. Het nummer kwam echter niet echt over en ook hier werd er door Slim Jxmmi en Swae Lee amper meegerapt. “Black Beatles” was niet de verhoopte verbetering, maar Rae Sremmurd kon wel nog eens hun goed hart laten zien. Tijdens het nummer plukte Slim Jxmmi een verlamde man uit het publiek en zette hem met rolstoel op het podium tot groot jolijt van de menigte. Na een reeks van Swae Lee nummers of features kregen we ook nog een nieuw nummer te horen, maar over een mogelijke release werd nog niets gezegd. Voor slotnummer “Powerglide” werden twee gigantische moshpits gevraagd en die kregen ze ook aan beide weerszijden van het podium. Met toch wat pit werd het concert ten einde gebracht en dropen ze af van het podium.

© Maxim Meyer-Horn

Het optreden van Rae Sremmurd had weinig hoogtes en veel dieptes en deed de mindere live reputatie van de twee Amerikanen alle eer aan. Er werd weinig live gerapt en de powercuts waren de show bijna fataal geweest. Met hun energie en enthousiasme konden ze wel het een en andere goed maken, maar te veel zagen we een cliché optreden dat vaak gewoon te ondermaats was. Swae Lee kan niet wachten om ons volgend jaar opnieuw te zien zij hij, maar dan hopelijk iets beter en iets meer live dan gisteren alstublieft.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

No Type
No Flex Zone
“42”
Brxnks Truck
Perplexing Pegasus
Come Get Her
Throw Sum Mo
Swang
Black Beatles
Unforgettable (French Montana cover)
Sunflower (Post Malone cover)
Guatemala
Nieuw nummer
Chanel
Powerglide

 

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 5): Buitenaardse vibes

Met het einde van Dour kunnen we intussen ook reeds vaarwel zeggen aan de eerste helft van de huidige festivalzomer. De volgende…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.