Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby & Tash Sultana – “Talk It Out”

Enkele jaren geleden besloten twee van Australië’s grootste artiesten hun krachten te bundelen. Het nummer zou op het nieuwe album Rainbow Valley van Matt Corby terecht komen. Hierdoor werd het dan ook grotendeels door hem geschreven, op enkele gitaarlijnen en vocals na. Maar tot Sultana’s grote verbazing haalde het de plaat niet. Na wat overleg besloten ze om de song als losse single te releasen, en zo gezegd zo gedaan. Een gouden Australische samenwerking, zoveel is nu al zeker.

De feature in “Talk It Out” lijkt wel op Sultana’s lijf geschreven. De dromerige instrumentals maken van de song echt een psychedelisch popnummer zoals we van Sultana en Corby gewoon zijn. Voeg daar nog wat typische gitaarriffs van de Australische dame aan toe en het plaatje is compleet. Maar niet alleen de alleen de instrumentals vloeien in elkaar alsof ze door één persoon geschreven zijn, ook de stemmen van het duo vullen elkaar perfect aan. Afgewisseld met enkele pitched vocals, die het geheel een elektronische tintje geven. “Talk It Out” is een uitstekend nummer en lijkt wel gemaakt om zwoele zomeravonden nog wat meer feeling te geven.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 3): Warme energiestoten

Op de derde en laatste dag van Couleur Café was het dankzij de brandende zon bakken en braden. Op veel verkoeling van…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 3): Kleurrijke momenten op een grijze dag

Voor het bekendste hoofddeksel van Landgraaf – het roze hoedje – weer een jaartje opgeborgen moet worden, vierde het Nederlandse festival Pinkpop…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Matt Corby – Everything’s fine (★★★): Alles is inderdaad oké

In 2007 maakte ze in Australië voor het eerst kennis met Matt Corby in Australian Idol, waar hij tweede werd en waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.