banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby & Tash Sultana – “Talk It Out”

Enkele jaren geleden besloten twee van Australië’s grootste artiesten hun krachten te bundelen. Het nummer zou op het nieuwe album Rainbow Valley van Matt Corby terecht komen. Hierdoor werd het dan ook grotendeels door hem geschreven, op enkele gitaarlijnen en vocals na. Maar tot Sultana’s grote verbazing haalde het de plaat niet. Na wat overleg besloten ze om de song als losse single te releasen, en zo gezegd zo gedaan. Een gouden Australische samenwerking, zoveel is nu al zeker.

De feature in “Talk It Out” lijkt wel op Sultana’s lijf geschreven. De dromerige instrumentals maken van de song echt een psychedelisch popnummer zoals we van Sultana en Corby gewoon zijn. Voeg daar nog wat typische gitaarriffs van de Australische dame aan toe en het plaatje is compleet. Maar niet alleen de alleen de instrumentals vloeien in elkaar alsof ze door één persoon geschreven zijn, ook de stemmen van het duo vullen elkaar perfect aan. Afgewisseld met enkele pitched vocals, die het geheel een elektronische tintje geven. “Talk It Out” is een uitstekend nummer en lijkt wel gemaakt om zwoele zomeravonden nog wat meer feeling te geven.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Tash Sultana - Terra Firma (★★★): Gezocht: kruidige wintersoep

Tash Sultana was nog geen drie jaar oud en al in de ban van de gitaar. Tien jaar later speelde die met…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tash Sultana - "Sweet & Dandy"

Over een kleine maand is het zo ver, dan verschijnt het tweede album van Tash Sultana. De Australische brak een vijftal jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.