LiveRecensies

LP @ OLT Rivierenhof: Vocale krachtpatser in openlucht

© CPU – Nathan Dobbelaere

De zon mocht dan wel achter de wolken schuil houden de afgelopen dagen en een bui viel niet te ontwijken, maar dat kon het publiek in het OLT niet tegenhouden. In grote getalen zakte het volk af richting openluchttheater. Net zoals ze dat deden eerder dit jaar in een uitverkochte Madeleine. De New Yorkse singer-songwriter LP stelde in Antwerpen opnieuw haar vijfde album Heart To Mouth voor, ditmaal mét (elektrische) versterking.

Jan Verstraeten, de graficus uit Sint-Niklaas die sinds afgelopen herfst het visuele inruilt voor het muzikale, mocht de avond openen. Omringd door een strijkkwartet, contrabas, drummer en pianist, slaagde Jan er in het openluchttheater op te warmen. Terwijl de meeste mensen een plekje uitkozen op de nog natte banken, kon Jan Verstraeten de andere wachtenden boeien met z’n indie songs. “Stalker” en “Can it Be” vloeiden door het publiek als was het toch een warme zomeravond. Met een integere cover van Destiny’s Child “Survivor” had hij echt alle aandacht om in stijl te eindigen.

De New Yorkse Laura Pergolizzi had iets goed te maken na haar laatste passage door ons land. In een uitverkochte La Madeleine in mei liet de techniek het afweten. LP speelde toen een akoestische versie van haar set. In het OLT bracht ze diezelfde set opnieuw maar dan mét stevige achterban en op een bijzondere locatie. Het openluchttheater kon met die verwachtingen op een grote opkomst rekenen.

LP trok haar set na een paar minuten vertraging op gang met opener “Dreamcatcher”. Het trademark van de zangeres werd ook meteen bovengehaald op “When We’re High”: de Ukelele. Ze schrijft er al haar songs mee, maar live haalt ze die kleine gitaar maar een aantal keer tevoorschijn. Wanneer het rookgordijn opentrekt en ze zicht krijgt op het publiek, stapt ze maar al te graag naar voren om haar cadeaus in ontvangst te nemen. Deze zangeres betekent veel voor haar fans.

Op haar vijfde album Heart To Mouth is LP openhartiger dan ooit tevoren. Ze legt al haar kaarten op tafel: liefde, lust, verdriet, verlangen. Haar woorden zet ze kracht bij met haar stem die af en toe in opera-modus gaat om daarna van heel diep te klinken. Vooral in ballads als “Recovery” verbaast ze ons hiermee. Hoewel LP er met haar haarband en leren broek uitziet als een echte rockster, speelt ze zelf enkel akoestische gitaar. De vettige riffs en solo’s komen van haar band die de show steelt met luide drums (“No Witness”) en gitaarsolo’s (“When I’m Over You”).

https://www.instagram.com/p/BzwQrvfIkLC/

Als een kleine dirigente stuurt ze de massa in het OLT aan. LP’s muziekcatalogus staat bol van de meezingrefreinen met ooh’s en aah’s. “Girls Go Wild” zet de finale van de avond dan ook perfect in. Even later passeren aan sneltempo covers van AC/DC en The Rolling Stones. “Shaken” hijst iedereen uit zijn stoel en de massa begint te springen op “Special”. In de bisronde tovert LP nog een tamboerijn en mondharmonica uit haar hoed. Toch blijft ons die stem bij. Foutloos klonk ze en af en toe ging ze ontzettend hoog alsof het niets was.

Setlist:
Dreamcatcher
When We’re High
Dreamer
When I’m Over You
No Witness
The Power
Die for Your Love
Tightrope
One Night in the Sun
Girls Go Wild
You Shook Me All Night Long (cover AC/DC)
Recovery
Hey Nice to know ya
House On Fire
Paint it Black (cover Rolling Stones)
Other People
Shaken
Special

Bis
Muddy Waters
Into the Wild
Lost On You

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LP - “One Like You”

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Pergolizzi gaat als LP door het leven met een lekker verwarrende moniker. De 42-jarige heeft in de aanloop…
LiveRecensies

Jan Verstraeten @ Trix (Bar): Angstaanjagend goeie afbraakwerken

Soms heb je van die complete artiesten die niet alleen op plaat maar ook op een podium honderd procent hun ding doen…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.