Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single ROAM – “I Don’t Think I Live There Anymore”

© CPU – Nathan Dobbelaere

ROAM is, naar analogie met Neck Deep, nog zo’n poppunkband die uit de Britse grond is ontsproten in 2012. De twee eerste wapenfeiten – Head Down ep (2013) en Viewpoint ep (2015) – klonken verdomd aanstekelijk en heeft deze beer grijsgedraaid toen hij de L van zijn achterruit mocht peuteren en zelf zijn vehikel mocht besturen. Sindsdien werd de sound van Alex Costello en de zijnen door de lamineermachine van Hopeless Records gedraaid, waardoor ook de muziek van ROAM sindsdien onder de noemer ‘eenheidsworst’ in diens koeltoog tentoongespreid wordt.

“I Don’t Think I Live There Anymore” begint echter met een aangenaam riffje, dat doet verlangen naar roadtrips op hete zomerdagen. Als je de eerste strofes uit hun tekstuele context rukt, lijkt deze single dan ook de perfecte soundtrack hiervoor. Het refrein dat eraan wordt gebreid, waait weg bij het eerste en beste zuchtje wind dat binnenwaait wanneer je je in de zone dertig van pakweg Lommel keurig aan de snelheidslimiet houdt. Poppunkbands en hun onweerstaanbare drang om te verzaken in commerciële, zielloze zomerplaatjes over voor- en herkauwde thema’s; ook ROAM lijdt eraan.

Op 6 september brengt ROAM hun derde langspeler Smile Wide uit. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we dat verzoek wellicht niet kunnen inwilligen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 juli 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief