Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Ideal Living – “Roam” & “O.F.D”

© Paule Mickeviciute

Vorig jaar verscheen “Sanity“, de debuutsingle van Ideal Living. Tot vandaag was dat de enige single van het muzikale zevental. Ze leerden elkaar een jaar eerder kennen en lieten zich inspireren door alternatieve artiesten, waaraan ze een vleugje mysterie en drama toevoegden. Nu laat de Britse groep eindelijk opnieuw van zich horen en dat met maar liefst twee nummers.

De eerste single “Roam” zet meteen de toon voor wat komen zal: een duister en jazzy sfeertje. Zwoele gitaren en drums vormen de begeleiding voor leadzanger Billy Marsh. Hij vertelt met zijn ruwe stem over het verloren gevoel dat hij had tijdens de coronapandemie toen zijn projecten wegvielen en hij ging wandelen om zijn gedachten te verzetten. Waar de opbouw redelijk sloom is, valt het geheel plots samen in een chaos van gitaren, blazers, drums en nog wat onherkenbare geluiden, alsof Marsh helemaal wegkwijnt in zijn verlorenheid.

Dit recept gebruikt Ideal Living ook voor “O.F.D” ofwel Old Forgotten Days. Het duistere gevoel gaat hier gepaard met een subtiele hint van melancholie. Dit keer praat Marsh – want hij zingt nooit – over hoe een hechte vriendschap slecht geëindigd is. Het lijkt alsof hij predikt, al wordt zijn stem wat naar de achtergrond geduwd door de dreigende instrumenten. Opvallend is hoe het gevoel voor drama de groep wel kenmerkt, maar nooit te intens aanwezig is. De voorgaande instrumenten worden in “O.F.D” bijgestaan door een piano die iets sinisters aan het geheel toevoegt, terwijl de gitaren soms steviger klinken om een gevoel van woede te benadrukken. Ideal Living creëert muziek die hen geen hits zal opleveren, maar zeker wel interessant genoeg is om enkele keren opnieuw te beluisteren.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Roam + With Confidence @ Kavka: Enthousiasme wint van kwaliteit

Kavka schotelde ons gisteren een avond vol poppunk voor. With Confidence en Roam deelden de affiche op een co-headline tour en brachten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROAM - "I Don't Think I Live There Anymore"

ROAM is, naar analogie met Neck Deep, nog zo’n poppunkband die uit de Britse grond is ontsproten in 2012. De twee eerste…
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 2): Invloed van het wisselvallige weer

De tweede dag van Groezrock was er eentje waarbij wisselvalligheid troef sloeg. Niet alleen in het weer, maar eveneens op het muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.