AlbumsRecensies

Julia Michaels – Inner Monologue Part 2 (★★★): Persoonlijk en breekbaar

‘Belofte maakt schuld,’ zo moet Julia Michaels gedacht hebben deze week. Een half jaar na haar ep Inner Monologue Part 1 stuurt ze namelijk het origineel getitelde Inner Monologue Part 2 de wereld in. De Amerikaanse zangeres verblijdt ons met acht nummers die ons een gedetailleerd inzicht geven in haar (blijkbaar redelijk instabiele) liefdesleven. Net zoals op Inner Monologue Part 1 gaan haar persoonlijke teksten gepaard met zachte popnummers met elektronische invloeden. Geniet van de wereld die Julia voor ons heeft gecreëerd, maar laat je niet om de tuin leiden door haar zeemzoete stem.

Julia Michaels staat gekend om haar persoonlijke teksten en we worden deze keer opnieuw niet teleurgesteld. Zo gaat “Work Too Much” over haar gevecht met de dagelijkse realiteit waarin ze alsmaar meer verantwoordelijkheden moet opnemen. “Body” gaat daarentegen dan weer over de onzekerheden die haar tegenhouden om het meeste uit haar leven te krijgen.

De rest van de nummers kunnen we spijtig genoeg kort samenvatten, aangezien ze allemaal op een of andere manier gelinkt zijn aan haar liefdesleven. Het lijkt ons dan ook beter om het gedetailleerde verslag hierover over te laten aan de roddelpers. Ieder nummer kan ons op zich wel bekoren en is wat we van Julia Michaels verwachten, maar toch krijgen we het gevoel dat ze niet helemaal samen horen. Met vier nummers die over relatieproblemen gaan, verliest ze namelijk bij momenten haar geloofwaardigheid.

Qua productie zit Inner Monologue Part 2 op dezelfde lijn als zijn voorganger, die in januari uitkwam. Kort samengevat: fijne popmuziek met elektronische invloeden. In “Work Too Much” komen de sterke 808 bassen en elektronische percussie de aandacht opeisen, terwijl “Priest” ons bij momenten doet denken aan de indiefolk van Wild Child. Variatie troef met andere woorden, maar toch missen we echte uitschieters op deze ep. Er is geen enkel nummer dat er echt bovenuit steekt en het is net dat dat deze ep naar een hoger niveau had kunnen tillen.

Julia Michaels heeft, net zoals met Inner Monologue Part 1, ons weer een mooie ep voorgeschoteld, waar we met plezier naar terugluisteren, ondanks dat we lichtjes op onze honger blijven zitten. Of de popdiva volgende keer uit een ander vaatje gaat tappen, is ons niet duidelijk, maar ongetwijfeld gaat Inner Monologue Part 3 hier uitsluitsel over brengen. Op 20 september valt Julia trouwens te bewonderen in La Madeleine in Brussel.

Facebook / Twitter / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Angèle - “Fever”

De droom van iedereen die popmuziek een warm hart toedraagt wordt vandaag werkelijkheid. Nieuwe Queen of Pop Dua Lipa heeft de handen in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Michaels – “Lie Like This”

Drie jaar geleden stuurde Julia Michaels haar “Issues” de wereld in. Het was een rauwe, eerlijke ode aan imperfecte liefde. Hoewel het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY ft. Julia Michaels - "Okay"

De ster van Julia Michaels is rijzende. Geen naam die we de laatste maanden zo vaak bij samenwerkingen zien opduiken als de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.