Albums, Recensies

Julia Michaels – Inner Monologue Part 1 (★★★): Aanstekelijke popmuziek met karakter

Popster Julia Michaels, welbekend van haar wereldhit “Issues” uit 2017, brengt ons vandaag een glimmende nieuwe ep Inner Monologue Part 1. De opvolger van Nervous System uit 2017 is een persoonlijke ep en lijkt bij momenten zelfs op een muzikale versie van haar persoonlijk dagboek. Zoals de naam al suggereert, krijgen we een ware inkijk in het nogal tumultueuze privéleven van Michaels. Samen met Selena Gomez en Niall Horan brengt Julia ons een fijne ep die blijft boeien, maar jammer genoeg geen grote uitschieters bevat.

De rode draad door Inner Monologue Part 1 is voornamelijk haar break-up met songwriter en producer Lauv. Na hun gezamenlijke succes single “There’s no way” (wat slechts vier maanden geleden uitkwam) is het sprookje gedaan en dat mogen we geweten hebben. Zowel “Deep”, “Into you”, “Apple” en “What a time” zijn rechtstreeks of onrechtstreeks terug te brengen naar haar onfortuinlijke split met de Amerikaanse producer. Ondanks deze enigszins eentonige insteek, weet ze genoeg tekstuele variatie te brengen om het interessant te houden. Ze koos er ook duidelijk voor om haar muziek in functie van de tekst te schrijven en niet omgekeerd, ook al komt dit het radio gehalte van de nummers niet ten goede.

Muzikaal staat Julia Michaels altijd garant voor sterke en gevarieerde producties en dat is deze keer niet anders. “Anxiety” heeft als openingstrack een heel elegante en simpele productie maar vanaf dan gaat het enkel maar omhoog. Zo wordt “Happy” recht gehouden door een sterke distorted synth baslijn en brengt “Deep” ons een refrein dat heen en weer gaat tussen meeslepende melancholie en kinderlijk optimisme. De enigste valse noten horen we echter in de samenwerkingen met Selena Gomez en Niall Horan wiens toevoegingen maar weinig meerwaarde brachten aan de nummers en de ep.

Gelukkig brachten die valse noten geen al te grote smet op een mooie ep waar wel geen grote uitschieters bij zaten. We kijken daarom reikhalzend uit naar het tweede deel van dit album dat in de loop van dit jaar zal uitkomen.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 januari 2019

About Author

Robin Clerckx


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief