Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whorses – “Wonderwall”

Whorses is een band uit het Kortrijkse die al enkele jaren stevige rock-noise maakt, in navolging van vele Belgische bands. Ook de scene van dit soort muziek is redelijk groot geworden en dat zal voor Whorses alleen maar goed uitdraaien. Dit viertal maakt dus muziek, maar neem het niet te serieus. Deze band doet dat namelijk met een ferme kwinkslag en schuwt humor absoluut niet, al zeker niet in deze clip. Deze humor is volgens de band nodig om de zwaarte van de muziek en de teksten wat meer verteerbaar te maken. Dat lijkt ons een relevante uitleg.

Whorses brengt met dit nummer een nieuwe parel uit. Nooit hebben we ze zo stevig en strak gehoord. Er zit een klein momentje van rust in, maar het korte nummer is zeer intens. De clip mag dan echt wel grappig zijn (kijk en oordeel zelf maar), maar de muziek is daarentegen snoeihard en het ontneemt je elke ademhaling. De zanger schreeuwt de longen uit zijn lijf, en de rest volgt onvermoeibaar. Het korte, maar intense “Wonderwall” gaat zeker nieuwe zieltjes winnen en daar zal de groeiende noise-scene ook niet onbelangrijk in zijn.

Zonder te willen overdrijven, maakt Whorses met “Wonderwall” een ernstige kandidaat voor het noise-nummer van het jaar. Het werd geproducet door Michiel Randsome en gemastered door Brent ‘STAKE’ Vanneste. De clip zelf is gebaseerd op een clip van Mario Mathy, de limburgse Regi uit de jaren tachtig. Bereid je voor op een draai aan de volumeknop, want deze band moet voor niets onderdoen als andere briljante bands zoals Raketkanon, It It Anita etc.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 juni 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief