Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Red Hearse – “Red Hearse” & “Honey”

Het is alweer tijd om een nieuwe band te verwelkomen en het is deze keer zeker niet de minste: Red Hearse. De groep komt schijnbaar uit het niets, maar het drietal is al langer aan het schrijven, opnemen en mixen van eigen muziek. Vandaag is eindelijk de dag gekomen om het los te laten op de wereld. Red Hearse mag je gerust aanschouwen als een supergroep, want het project werd opgestart door Bleachers-frontman Jack Antonoff, de Amerikaanse hiphop-songwriter Sam Dev en producer Sounwave. Alle drie hebben ze de afgelopen jaren strepen verdiend door vooral voor andere artiesten te schrijven en te producen zoals voor Kendrick Lamar, Rihanna, Lana Del Rey, Lorde en ga zo maar door. Red Hearse is dus eigenlijk niet meer aan hun proefstuk toe, maar toch weten ze ons met “Red Hearse” en “Honey” op positieve wijze te verrassen.

De drie hebben ervaring zat en dat is goed te horen op de twee eerste nummers die ze van het project op de wereld loslaten. “Red Hearse” klinkt heel doordacht en tegelijk ook als een geslaagde mix tussen die indie, pop en de hiphopwereld. Het nummer zit boordevol wendingen en heeft daardoor ook wat luisterbeurten nodig om eraan te wennen. Ook “Honey” is geen doordeweeks nummer en kan overtuigen dankzij zijn sterke ritmiek en de manier van opbouwen. De hoge kopstem van Jack Antonoff werd mooi gedubbeld met het effect dat het geheel nog volumineuzer overkomt. De instrumentatie van beide nummers is heel speciaal gedaan met heel wat atypische geluiden die erin verwerkt werden en dat maakt Red Hearse net zo sterk. Popmuziek hoeft niet altijd oppervlakkig te zijn en dat begrijpt het nieuwe project Red Hearse maar al te goed.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle HONEY - "Bossa Dolce"

HONEY is sinds vandaag niet meer alleen een zeemzoet koosnaampje of een substantie die bijen maken, maar ook het muzikale geesteskind van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Samia - "Breathing Song" & "Honey"

Binnenkort brengt Samia Honey uit, haar tweede album. Het is niet dat we bij die plaat voor een echte verrassing zullen staan,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Samia - "Pink Balloon" & "Sea Lions"

Twee jaar geleden bracht Samia haar debuutalbum The Baby uit. Deze langspeler werd goed ontvangen en de toekomst zag er dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.