Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Red Hearse – “Red Hearse” & “Honey”

Het is alweer tijd om een nieuwe band te verwelkomen en het is deze keer zeker niet de minste: Red Hearse. De groep komt schijnbaar uit het niets, maar het drietal is al langer aan het schrijven, opnemen en mixen van eigen muziek. Vandaag is eindelijk de dag gekomen om het los te laten op de wereld. Red Hearse mag je gerust aanschouwen als een supergroep, want het project werd opgestart door Bleachers-frontman Jack Antonoff, de Amerikaanse hiphop-songwriter Sam Dev en producer Sounwave. Alle drie hebben ze de afgelopen jaren strepen verdiend door vooral voor andere artiesten te schrijven en te producen zoals voor Kendrick Lamar, Rihanna, Lana Del Rey, Lorde en ga zo maar door. Red Hearse is dus eigenlijk niet meer aan hun proefstuk toe, maar toch weten ze ons met “Red Hearse” en “Honey” op positieve wijze te verrassen.

De drie hebben ervaring zat en dat is goed te horen op de twee eerste nummers die ze van het project op de wereld loslaten. “Red Hearse” klinkt heel doordacht en tegelijk ook als een geslaagde mix tussen die indie, pop en de hiphopwereld. Het nummer zit boordevol wendingen en heeft daardoor ook wat luisterbeurten nodig om eraan te wennen. Ook “Honey” is geen doordeweeks nummer en kan overtuigen dankzij zijn sterke ritmiek en de manier van opbouwen. De hoge kopstem van Jack Antonoff werd mooi gedubbeld met het effect dat het geheel nog volumineuzer overkomt. De instrumentatie van beide nummers is heel speciaal gedaan met heel wat atypische geluiden die erin verwerkt werden en dat maakt Red Hearse net zo sterk. Popmuziek hoeft niet altijd oppervlakkig te zijn en dat begrijpt het nieuwe project Red Hearse maar al te goed.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou - "Honey"

Op commercieel vlak heeft Caribou misschien niet de allergrootste elektronicahits achter zijn naam staan, maar het project van Dan Snaith heeft binnen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Tiny Moves"

De wereld kent Jack Antonoff vooral als producer van onder meer Lana Del Rey, Taylor Swift en Lorde, maar in 2024 lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.