Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MDC III – “SCHTATISCH”

Heb je je jazz graag met een hoek af en kijk je niet op een invloed meer of minder? Dan ben je bij MDC III aan het juiste adres. Simon Segers (van o.a. STADT en Absynthe Minded) en Lennert Jacobs (die al o.a. bij The Germans speelde) maken deel uit van dit Belgische trio dat onder leiding staat van Mattias De Craene. Onlangs nog speelden ze op de Volta-stage in het kader van Brussels Jazz Weekend en die set konden we nog het beste omschrijven als ‘meer dan intens’. Onomwonden doen de mannen hun ding, en dat is niet anders op hun nieuwste werk. Wat had je dan verwacht?

Zelf omschrijft MDC III de single als een minimalistische, ambient trip en daarmee is de review eigenlijk geschreven. We worden rustig meegezogen op een zweefsessie doorheen de melkweg, maar bijna drie minuten ver krijgen we te maken met een bloedstollende ervaring. De kalmte maakt plaats voor intensiteit; MDC III klinkt weer heel imponerend en hun betoverende sound komt hier naar boven als nooit tevoren. “SCHTATISCH” maakt zijn naam waar, want moest het nog niet duidelijk zijn: de single bouwt op naar een uitbarsting van elektriciteit. En het resultaat? Wij die helemaal van onze melk zijn.

Op 3 juli kan je MDC III live aan de slag zien op Gent Jazz Festival en op vrijdag 16 augustus spelen ze een set op Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…
LiveRecensies

MDCIII @ Trix (Bar): Gezellige zondagavond

Drie weken geleden gebeurde datgene waarop we geruime tijd heugelijk wachtten: een nieuwe plaat van MDCIII was te beluisteren, een project waarvan…
AlbumsRecensies

MDCIII - Drawn In Dusk (★★★★): Dit is s(e/a)xy

Mattias De Craene is in slechts enkele jaren tijd een spilfiguur in het Belgisch muzieklandschap geworden. Met Nordmann bewees hij namelijk dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.