Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “You’ll Never Find Me”

Korn behoort tot een de populairste metalbands ter wereld en zijn zowat de grondleggers voor het mainstream succes van het genre. De band uit Californië draait nu al sinds 1993 mee en verkocht inmiddels meer dan vijfentwintig miljoen platen. Hun laatste plaat The Serenity of Suffering dateert nu echter al van 2016 en op album nummer dertien was het lang wachten. Gelukkig brengen ze daar met The Nothing in september verandering in en daarvan krijgen we met “You’ll Never Find Me” alvast een eerste smaakmaker van.

Met hun vorige albums probeerde Korn wat nieuwe invloeden in hun sound te verwerken, maar met “You’ll Never Find Me” keren ze toch opnieuw wat meer terug naar hun roots. De bas komt heel heavy binnen en geeft het nummer een zwaar gevoel, maar ook de ronkende gitaren en snedige drums missen hun effect niet. Frontman Jonathan Davis zorgt met zijn meeslepende manier van zingen voor de gekende Korn klank. Dat Korn wat ervarener en wijzer is geworden, valt ook te horen in de lyrics van het nummer. Voorlopig staat er nog geen Belgisch optreden gepland voor de nu-metalband, maar we vermoeden dat we ze volgend jaar opnieuw op Graspop aan het werk zullen kunnen zien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 3): Op volle snelheid en met razende gitaren richting geblokte aankomstvlag

Bij het aanbreken van de laatste dag op Rock am Ring stonden er weer een aantal oude bekenden op onze planning. Waar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Korn - Requiem (★★★★): Emotionele uppercut van jewelste

Drugsmisbruik, bedrog en kindermishandeling. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze donkere thema’s die Korn al bijna dertig jaar behandelt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.