Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ali Barter – “Backseat”

Waar Ali Barter ons verleden keer twee jaar op onze honger liet zitten, heeft de Australische ons ditmaal gelukkig niet zo lang laten wachten op nieuw materiaal. Eind maart kwam ze op de proppen met haar grave single “Ur A Piece Of Shit” en nu kunnen we vanop de “Backseat” meerijden met haar immer snelheidslimiet overschrijdende poppunk sound. Wat we al hoopten, werd hierbij ook bevestigd: er komt een tweede plaat aan! Op 18 oktober zal Hello, I’m Doing My Best het levenslicht zien.

Dat Barter haar best aan het doen is, kan je merken in de lollige en lichtjes dwaze clip van “Backseat”, maar ook de sound is weer Barter op haar opperbest. Over het algemeen klinkt ze iets minder fel dan op de grote uithaal die “Ur A Piece Of Shit” was, maar we hebben wel direct goesting om het drijvende van het nummer zich te laten ontplooien. De tekst is er ook weeral los op en maakt van “Backseat” een atypisch liefdes- of eerder crushlied. De opbouwende bridge voorziet naar goede gewoonte een memorabel meeschreeuwmoment, en met onze stem uiteindelijk helemaal naar de filistijnen geholpen, brengen we de laatste passage van het refrein dan maar onbeschaamd hoofdschuddend door. Een behoorlijke voorbode van de plaat, zeg dat wel.

Op 25 september komt Barter een live voorsmaakje geven van Hello, I’m Doing My Best in La Machine in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief