Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single New Found Glory – “Backseat”

Poppunk is helemaal terug in 2021. Tot spijt van wie het benijdt. De meningen zijn verdeeld maar Machine Gun Kelly en Kennyhoopla brachten de afgelopen tijd toch al enkele topnummers uit in het genre. Maar ooit was er een tijd dat Blink-182 en New Found Glory de TRL-koningen waren en de ene hit na de andere scoorden. Maar dat het 20 jaar na datum moeilijk blijkt om voor laatstgenoemde nog fris uit de hoek te komen, mag zeker en vast blijken bij het horen van deze tweede single uit hun te verschijnen ep Forever and Ever x Infinity…And Beyond!!!.

Alsof de 15 nummers op het vorig jaar verschenen Forever and Ever x Infinity nog niet volstonden mogen we binnenkort nog zes b-kantjes verwachten. Ook op deze “Backseat” klinkt New Found Glory best wel stevig en klinkt de riff van Chad Gilbert best wel leuk. Maar wie zit te wachten op iets spannends zal na exact drie minuten en 30 seconden op zijn honger blijven zitten. Mocht je gezegd hebben dat dit een b-kantje was van tien jaar geleden, we hadden je op geen enkel moment beschuldigd van een leugen. Een typisch hedendaags New Found Glory-nummer is misschien nog de beste manier om dit te omschrijven.

Een setlist zal dit nummer nooit halen. Maar mochten ze beslissen ooit nog eens naar het Europese vasteland te komen, zal je ons zeker en vast tegenkomen want de hitjes van toen blijven klassiekers in het genre waar veel van de hedendaagse poppunkers enkel maar van kunnen dromen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years - "Wyatt's Song (Your Name)"

Na “Oldest Daughter” en “Summer Clothes” volgt met “Wyatt’s Song (your Name)” de derde single uit het aankomende album van The Wonder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.