Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ali Barter – “Ur A Piece Of Shit”

Ali Barter heeft ons twee jaar laten wachten op nieuw materiaal na haar debuutalbum A Suitable Girl. Dat de jongedame zeker geschikt is om uit te groeien tot een heus poppunkfenomeen, bewijst ze met haar nieuwe single “Ur A Piece Of Shit”. Het was het wachten waard, want “Ur A Piece Of Shit” heeft alles wat een goeie Barter-song nodig heeft. Zoals ze vroeger al presteerde, klinken de melodieën ook nu weer vrolijk, en staan die in groot contrast met de tekst die allesbehalve een rooskleurig beeld schetst. Ze zingt over de dingen die ze samen met haar vrienden doorstond toen ze tieners waren, en hoe die hen nu nog beïnvloeden en de vriendschap mee in stand houden. “Ur A Piece Of Shit” is niets minder dan een grave en gedurfde ode aan haar beste vrienden, die ook effectief te horen zijn op het nummer.

Niet alleen is het idee achter “Ur A Piece Of Shit” origineel, het klinkt ook geweldig. Meteen gaat het nummer ervandoor met fuzzy gitaren en een resolute drum. Punkvibes, check! Het wordt nog beter, want het refrein is een meezinger van jewelste en wordt afgesloten met een korte gitaarriff die heel aanstekelijk werkt. We zijn helemaal mee en Barter laat de boel ontploffen wanneer haar vriendinnen op de achtergrond meeschreeuwen met haar checklist aan familiale en psychische problemen en grensoverschrijdende situaties. Stoornissen, trauma’s en andere voorvallen uit een roekeloze punkjeugd klonken nog nooit zo aantrekkelijk en catchy.

Facebook

 

25 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief