Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Leopard Skull – “My Thoughts”

Dwaal je dezer dagen rond in Gent, loop je naast een zonneslag misschien ook Harm Pauwels tegen het lijf: langharig multi-instrumentalist én man achter het soms-luide-vaak-zweverige Leopard Skull. Het soloproject zag het levenslicht in 2014, en na vijf jaar later een eerste ep’tje de wereld in te sturen, is de tijd volgens Pauwels rijp voor een eerste album: Welcome Home. “Breakfast” warmde ons een tijdje geleden al op voor hoe dat album zou gaan klinken: dromerig, bevreemdend en erg psychedelisch. Alsof The Beatles in hun meest kleurrijke periode wat te veel luisterden naar bands als Foxygen en Mild High Club.

Met “My Thoughts” volgt nu een tweede proevertje. Het nummer start ijl en zweverig, waarna een hypnotiserende synthlijn je op sleeptouw neemt doorheen een heuse weelde aan geluid die je de stratosfeer in lanceert. Een slordige vier minuten later dwarrelt het opgewaaide stof op de tonen van een fluit weer neer, waarna het nummer zacht uitsterft. Met “My Thoughts” laat Harm Pauwels er geen twijfel over bestaan dat zijn Leopard Skull zich nu volop bevindt in psychedelisch, dromerig vaarwater. Roeiend in een bootje in de vorm van een augurk dan wel, als we de video mogen geloven. Dat dit nummer weird is, staat als een paal boven water, op de allerbeste manier. Laat dat album maar komen!

Welcome Home komt op 27 september uit bij EXAG’ Records.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2019 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
LiveRecensies

Sound Track Finale Oost-Vlaanderen @ De Centrale (Gent)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning bieden: het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Sound Track: 7 vragen, 45 finalisten

De finales van het gloednieuwe kansenparcours Sound Track zitten eraan te komen. We zagen 136 bands aan de slag in de selectierondes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.