Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spoon – “No Bullets Spent”

Tijdens hun bijna drie decennia durende carrière heeft Spoon zijn erfenis binnen de indierock voortdurend verfijnd en hebben ze een onmiddellijk herkenbaar geluid gecreëerd. De Amerikaanse band heeft een nieuw album met hun grootste hits aangekondigd, genaamd Everything Hits at Once: The Best of Spoon, dat deze zomer uitgebracht zal worden. De compilatie bevat de nieuwe single “No Bullets Spent”. De indierockband uit Texas die sinds 1994 actief is, brengt daarmee hun tiende album ter wereld. Het catchy, hoekige stuk pop-georiënteerde postpunk –het is uiteindelijk een Spoon-nummer– is het eerste nieuwe uitgebrachte nummer van de band sinds de release van hun album Hot Thoughts uit 2017.

De kenmerkende, ritmische energie en instrumentale isolatie van de band zijn erg aanwezig op het nieuwe nummer. De stijgende, maar vooruitstekende gitaarriffs zijn nog een andere bekende eigenschap, waardoor dit nummer klinkt als een ware viering van hun lange carrière. De abstracte en elliptische teksten van Britt Daniel verwijzen losjes naar klassen- en sociale strijd, waarbij het koor sist: ‘No one to blame and no bullets spent / All we need now’s an accident.’ Met een snerpende drumbeat biedt het nummer klassieke indierock gitaarklanken en gierende solo’s. Verder gaat het ook over volwassen worden in een wereld die geplaagd wordt door geweergeweld en economische ongelijkheid. ‘You got an education,’ zingt Daniel, ‘Don’t know what you got ’til you’re 22 / Got a mortgage hung around your neck.’ Met “No Bullets Spent” vuurde Spoon dan misschien geen kogels, maar wel een krachtig nummer op ons af.

Er worden geen concerten van de Texaanse band verwacht in België. Later dit jaar gaat Spoon op Amerikaanse tournee met Beck en Cage the Elephant.

Facebook / Twitter / Website

Ontdekt meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yammerer – “The Beachgoer”

Yammerer is op dit moment een van dé opkomende postpunkbands in Engeland. Ze maken doorgaans briesende en schreeuwerige songs die menig luchtgitaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Audio Book Club – "Boots"

Dylan Jordan, Derek Moore, Adam Thornbrough en Zach Pearson staan bekend om hun vrolijke, dynamische popgeluid. Onder de noemer Audio Book Club…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril - "Welkenraedt"

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.