Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Newmoon – “Let It End”

Fans van betere Belgische shoegaze kunnen binnenkort hun hart weer ophalen met nieuwe muziek van Newmoon. De band bracht in 2016 met Space een geweldig debuut uit, en de groep nam bijgevolg ook zijn tijd om een opvolger af te werken. Wanneer die eraan komt, is nog niet geweten, maar vandaag krijgen we alvast een eerste voorsmaakje. Het is meteen ook de eerste muziek van de band sinds 2016 en het toont aan dat de groep goed weet waar ze mee bezig zijn.

“Let It End” klinkt heel melodieus en daardoor komt het ook iets toegankelijker over dan hun vorig werk. Toch is ook hier de repetitieve sound een belangrijk aspect. Je hoort dat de band inspiratie haalde bij shoegaze bands uit de jaren negentig, want Ride of Slowdive zijn nooit ver weg bij deze single. Het neemt zijn tijd om helemaal te ontplooien en op het eind volgt dan ook een heuse uitbarsting van positieve sounds. Een krachtig nummer dat ons iets meer dan drie minuten meeneemt op avontuur.

Op 19 juli speelt de band een gratis show in de Spiegeltent tijdens de Gentse feesten, op 5 augustus zie je ze dan weer op de Lokerse Feesten aan het werk.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Newmoon - "Fading Phase"

Het shoegazegenre zit duidelijk in de lift. En net wanneer de lift omhoog gaat, keert Newmoon terug op het voorplan. Na het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Herk herbevestigt met o.a. Goose en Raketkanon groot deel line-up voor 2021, en voegt onder meer Brutus toe

Ook Rock Herk is een van de slachtoffers van de afgelaste festivalzomer in 2020, maar bij de pakken blijven ze niet zitten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.