Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lyves – “Faded”

Lyves had nooit echt de ambitie om bekend te worden, maar door haar immens grote passie voor muziek en haar talent is ze dat toch geworden. Twee jaar geleden heb je haar misschien wel al eens aan het werk gezien, want Francesca Bergami was toen het vaste voorprogramma van Coldplay. Haar fragiele manier botste toen iets te veel met het kille beton van het Koning Boudewijnstadion, maar sindsdien hebben we de zangeres niet uit het oog verloren. Gelukkig, want haar muziek is betoverend mooi.

“Faded” waant zich niet in wazige geluiden of onscherpe zanglijnen, maar is een single geworden waar ze opnieuw haar symfonische genialiteit op bovenhaalt. Inspiratie haalt ze naar eigen zeggen uit de muziek van Moby, Air en Enya, maar evengoed uit hiphop en elektronische muziek. Je zou het niet meteen verwachten als je haar nummers hoort, want de baslijn van “Faded” heeft iets funky. De drums hebben dan weer een jazzy, slow-tempo r&b-vibe. Een perfect plaatje voor een klein momentje van rust. Mooi.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 juni 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief