Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lyves – “Faded”

Lyves had nooit echt de ambitie om bekend te worden, maar door haar immens grote passie voor muziek en haar talent is ze dat toch geworden. Twee jaar geleden heb je haar misschien wel al eens aan het werk gezien, want Francesca Bergami was toen het vaste voorprogramma van Coldplay. Haar fragiele manier botste toen iets te veel met het kille beton van het Koning Boudewijnstadion, maar sindsdien hebben we de zangeres niet uit het oog verloren. Gelukkig, want haar muziek is betoverend mooi.

“Faded” waant zich niet in wazige geluiden of onscherpe zanglijnen, maar is een single geworden waar ze opnieuw haar symfonische genialiteit op bovenhaalt. Inspiratie haalt ze naar eigen zeggen uit de muziek van Moby, Air en Enya, maar evengoed uit hiphop en elektronische muziek. Je zou het niet meteen verwachten als je haar nummers hoort, want de baslijn van “Faded” heeft iets funky. De drums hebben dan weer een jazzy, slow-tempo r&b-vibe. Een perfect plaatje voor een klein momentje van rust. Mooi.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Suki Waterhouse - "My Fun" & "Faded"

Op de pauzeknop drukken, daar denkt Suki Waterhouse liever niet aan. Al jaren realiseert de Britse het ene na het andere aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fisher Ice feat. WHY - "Faded"

Vlaamse hiphop staat al jaren op de kaart en Antwerpen begint zich meer als hoofdstad op te dringen. Een tijdje geleden begon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.