Albums, Recensies

Polar Youth – Lost & Found (★★★½): Gezocht en gevonden

De 23-jarige dj and producer Polar Youth heeft eindelijk haar debuut-ep klaar. In 2014 was ze nog geselecteerd voor De Nieuwe Lichting, won ze de RedBull Elektropedia Award voor ‘Most-Promising Artist’ en toch was het even wachten op een hele verzameling nummers. Een muzikale identiteitscrisis ligt hiervoor aan de basis, maar dat is voorgoed van de baan, want Elisabeth Verstraete heeft haar sound helemaal gevonden. Haar zes tracks tellende debuut Lost & Found mag zich laten zien, want de frisse elektronische nummers liggen zeer goed in het oor.

Ooit gedroomd hoe je in de ruimte rondzweeft? Voortaan heb je met “Space (Intro)” misschien wel de perfecte soundtrack voor die imaginaire wereld en dwarrel je al snel rond in de wereld van Polar Youth’s geluiden. Het daarop volgende “Drifter” volgt diezelfde muzikale trend en geeft bovendien aan twee opkomende artiesten de kans om zichzelf te herontdekken. Naast Fortress, het project van Hanne Torfs en tevens ook een ‘Grote Beer Van Morgen’, is ook de Amerikaanse rapper Trent The Hooligan te horen.

Op “Faded” is de Koreaanse rapper Sangstaa te horen en de fusie van r&b, hiphop en EDM is een gouden combinatie. Ook de samenwerkingen “Secrets” en “Call Out” doen het in ep-context behoorlijk, maar het is vooral “Stay” dat het hem doet, aangezien ze voor het eerst zelf de zangpartijen voor haar rekening nam. Op vlak van productie is het nummer onze favoriet, omdat het een sterke samenvatting is van haar kunnen.

Het heeft even geduurd voor we dus een collectie nummers van de Gentse producer kregen, maar met Lost & Found maakt ze dat helemaal goed. Zes elektronische pareltjes met behoorlijk wat popinvloeden sieren haar debuut en toch klinkt elk nummer anders. Leuk vinden we trouwens ook dat ze er resoluut voor koos om met onbekendere acts samen te werken, want zij tonen op haar producties aardig wat van hun kunnen. Goede worp, die misschien wel eens kan scoren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 juni 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief