Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Madonna – “Dark Ballet”

Over een week verschijnt het veertiende studioalbum van Queen of Pop Madonna. Madge heeft al vier nummers uitgebracht van Madame X en kreeg al redelijk wat aandacht met bijhorende tv-optredens. Leadsingle “Meddelín” (met Maluma) bracht M reeds op de Billboard Music Awards met projecties van zichzelf aan haar zijde. Deze performance mag dan wel technisch indrukwekkend zijn, met haar act op de finale van het Eurovisie Songfestival wist Madonna alle media-aandacht te trekken. Naast megahit “Like A Prayer” bracht ze “Future” samen met Quavo. Madonna toonde in haar act dat ze duidelijk niet akkoord gaat met het feit dat er een oorlog aan de gang is in gastland Israël. Op het einde van haar act liet ze dansers met de vlaggen van Israël en Palestina hand in hand over het podium lopen.

Madonna’s nieuwste single “Dark Ballet” is niet onbekend bij haar fans. Vorig jaar bracht de Queen het nummer al deels op het MET Gala en ook op het Eurovisie Songfestival kregen we een stukje te horen. “Dark Ballet” is net als de drie vorige singles een trapsong, maar dit keer treedt er ook een piano op de voorgrond. Opnieuw krijgen we een maatschappijkritische Madonna te horen; op “I Rise” zong ze al over het wapengeweld in Amerika en dit keer gaat het over de vrijheid van meningsuiting. Om de tekst nog meer tot de luisteraar te laten doordringen, is een vrij groot deel van het nummer gesproken woord. Dat doet ze op de bekende melodieën van De Notenkraker. Madonna heeft altijd gezegd wat ze wilt en er is geen reden om daar nu mee te stoppen.

Madame X verschijnt op 14 juni.

Facebook / InstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

7 juni 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief