Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madonna – “I Rise”

In de jaren ’80, ’90 en ’00 scoorde Madonna de ene hit na de andere. Sinds MDNA (2012) heeft de Queen geen grote hits meer gescoord, maar ondanks dat blijven haar albums verkopen als zoete broodjes. Vier jaar na haar vorige album kwam de Queen Of Pop enkele weken geleden terug met “Medellín“. Daarvoor werkte Madonna samen met de Colombiaan Maluma. Al sinds het begin van haar carrière heeft Madonna vernieuwde dingen gedaan en ook nu ze zestig is blijft Madge ermee doorgaan. Op de Billboard Music Awards deze week verschenen er naast de zangeres hologrammen van haarzelf. Madonna houdt niet alleen van visueel nieuwe dingen proberen, maar voor haar vorige nummer werd ze opnieuw de señorita vanop ‘La Isla Bonita’. Wordt het veertiende album van Madonna één met veel zuiderse invloeden? Dat is de vraag die op vele lippen van haar fans ligt.

De señorita van “Medellín” horen we niet meer op het nieuwe “I Rise”. Het nummer begint met een uitroep van Emma Gonzales, het Amerikaanse meisje dat zich ontpopte tot activiste nadat er een zoveelste schietpartij op een school plaatsvond. Het feit dat iedereen zomaar een wapen mag dragen, vinden Gonzales en Madonna Bullshit. Met een nummer over gunviolence laat Madonna opnieuw weten dat ze geen fan is van Trump. Kort nadat de man verkozen werd tot president verhuisde de Amerikaanse zangeres naar Portugal. Ze wil niet in Trump-land wonen.

Als het refrein van “I Rise” minder repetitief was geweest, hadden we dit nummer geweldig gevonden. Ook de autotune op dit redelijk rustige nummer had wat minder gemogen. En zelfs muzikaal is dit niet het beste werk van Madonna, maar “I Rise” draait duidelijk vooral om de tekst. Madonna verwerkte een quote van de Franse filosoof Jean-Paul Sartre over vrijheid in de tekst. Hoewel Madonna nooit letterlijk woorden als ‘gun’ of ‘violence’ in de mond neemt, is het wel duidelijk dat ze het tragisch vindt. We moeten allemaal samen rechtstaan en op tafel kloppen. ‘Yes, we can’ klinkt het uit de mond van Madonna, maar hebben we dat niet al eerder gehoord?

Madonna haar veertiende album Madame X verschijnt op 14 juni. Na “Medellín” en “I Rise” zouden er nog drie singles verschijnen voor 14 juni.

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lolahol - "Lock&Key"

Haar moeder is voor velen de ‘queen of pop’ en Lolahol is vastberaden om in de voetsporen van haar moeder te treden….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "Madonna"

Heel wat Belgische hiphopartiesten proberen nu als independent artiesten finaal door te breken en een daarvan is Yung Mavu. Twee jaar geleden…
AlbumsRecensies

Madonna - Madame X (★★★★): Het beste van Madonna in jaren

Game of Thrones mag dan wel sinds enkele weken afgelopen zijn, Queen of Pop Madonna probeert haar troon opnieuw te veroveren met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.