Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Linde – “Evaporate”

Na een tabula rasa-poetsbeurt van hun sociale media, rees bij ons het vermoeden dat Linde iets bekokstoofde. De kopvrouw achter het project is PXL-alumna Linde Muylaert. Zij werkte zich, samen met begeleidende gitarist Jeroen Huyzentruyt, in ieder geval al stevig in het zweet. Met hun neofolkloristisch oeuvre, thans niet de makkelijkste muziek om aan de vrouw of man te brengen, baanden ze zich vorig jaar al eigenhandig een weg tot op Dranouter Festival. Straf werk als je het ons vraagt. Na zich te versterken met percussionist Jef De Smet, bleek de tijd rijp om de wijde wereld te laten kennismaken met een eerste release, “Evaporate”.

Het geraamte van het nummer bestaat, zoals vanouds, uit Oosters beïnvloede zang, maar kreeg daarenboven heel wat body dankzij de toevoeging van percussie en het subtiele hoge en lage frequentiewaas. Ingetogen, maar ondersteund door bloedstollende, gitaargestuwde dreiging brengt Linde deze feeërieke track tot leven. Achter haar fragiele stem, met bloesemboomachtige klankkleur, schuilt er evenwel een gevoel dat grauwer en ruwer kleurt dan het grijsschalenspectrum. Ergens doet deze combinatie ons denken aan Beth Gibbons van Portishead. Zich krachtig blootstellen aan haar kwetsbaarheden, doet Linde trouwens ook op de singlehoes, wat het volledige plaatje doet kloppen.

Linde is een volwassen, zelfbewuste act en “Evaporate” is een ditto single. We zijn benieuwd naar meer.

FacebookInstagramvi.be

136 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als IT-ambtenaar.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Afel Bocoum – Lindé (★★★½): Kracht van traditie

Hamadoun ‘Afel’ Bocoum was jaar en dag aan de zijde van desertbluespionier Ali Farka Touré te zien en te horen. Met de…
AlbumsRecensies

Linde - Cold Sore (★★½): Kamelen en keelzang

Linde, een band vernoemd naar de frontvrouw, bracht sedert vorig jaar vier singles uit en dus vond ze het tijd voor een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Linde - “Bookshelves”

Linde, het akoestische drietal onder leiding van Linde Muylaert, met gitarist Jeroen Huyzentruyt en percussionist Jef De Smet, heeft weer een nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.