Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Victims – “Revenge Of Our Fathers”

Victims begon in 1997 hardcore-punk-crust-D-beat te spelen en eigenlijk zijn ze er nooit mee gestopt. Ze komen uit Nyköping, Zweden en mogen zichzelf gerust tot de godfathers van deze stijl rekenen. Om een idee te geven tot welk genre deze band behoort: bands als Tragedy, His Hero Is Gone en Wolf Brigade passen in hetzelfde rijtje. Zware kost, die je intens snel moet verteren.

Daar waar het vroeger dan toch wat sneller en luchtiger klonk, is het nu allemaal een tandje trager en iets donkerder. De luisteraar krijgt net wat meer tijd om te ademen en dat lijkt goed uit te draaien. De band gebruikt de extra tijd om “Revenge Of Our Fathers” te vullen met donkere, trage passages. Maar ook met een tweede gitaar, die in het refrein wat meer diepgang geeft aan het nummer. Het zorgt voor dat tikkeltje extra, waardoor we enorm benieuwd zijn naar het eindresultaat.

Dat eindresultaat zullen we 30 juni te horen krijgen. Dan brengt Victims hun debuut op Relapse Records uit onder de naam The Horse and Sparrow Theory. Dat Victims eindelijk erkenning krijgt via Relapse Records, zal veel fans deugd doen. Deze ouwe rotten zijn het duidelijk niet verleerd. Op 2 november komen ze naar Eindhoven, naar het Sound of Revolution Fest.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 juni 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter