Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Girl Band – “Shoulderblades”

In 2015 was er plots Girl Band; de band bestormde de wereld met een geweldige debuutplaat, maar daarna werd het stil rond de Ierse groep. Ze cancelden verschillende shows, er doken gezondheidsproblemen op en ook nieuwe muziek leek er niet meer aan te komen. Een einde van een korte, intense carrière dus. Het legde wel de basis voor een postpunk scene, waaruit onder meer Fontaines D.C. en The Murder Capital ontsproten, maar zelf leken ze zich niet meer te moeien, tot vandaag. De groep komt terug met “Shoulderblades” en toont hiermee nog eens waarom hun afwezigheid een gemis was. Op 27 september verschijnt dan weer The Talkies, hun tweede album.

In tegenstelling tot de andere bands die tegenwoordig hip zijn in de scene, heeft Girl Band een veel meer chaotische en donkere sound in hun muziek. Zes minuten lang worden er intense gitaren rond onze oren gegooid en horen we de vuile stem van frontman Dara Kiely zich heel kwaad maken. Nergens lijkt er iets aanstekelijk in de song te zitten, en net dat maakt het heel intens. Je blijft boordevol spanning luisteren en bent benieuwd wat er nog zal volgen. Enkele subtiele gitaren en verrassende inputs laten de zes minuten zo voorbij vliegen. Girl Band is terug en we hebben niet liever.

Op 7 november speelt de band samen met Fontaines D.C. en The Claque in de Botanique.

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SPRINTS – “Swimming”

Postpunkbands zijn vaak boos. Dat is niet anders bij SPRINTS, een opkomende band die opereert vanuit punk-broeihaard Dublin (o.a. de geboorteplaats van…
AlbumsRecensies

Silverbacks - Fad (★★★★): Strijd tegen vervaging

Met veel plezier zien fans van postpunk dat het genre weer toe is aan een revival, en die kon niet vroeger gekomen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Silverbacks - "Sirens"

De Ierse post-punk scene is ontegensprekelijk één van de meest boeiende van het moment. Bands als The Murder Capital, Fontaines D.C. en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.