Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat & Jake Bugg – “Be Someone”

Het is wellicht een van de verrassendste samenwerkingen van de zomer, want CamelPhat heeft voor hun zomerhit niemand minder dan indiefolkgrootheid Jake Bugg weten te strikken. De samenwerking is op zijn minst opmerkelijk geworden, aangezien Jake Bugg bekend staat voor zijn tedere folknummers op de gitaar en zelden meedoet aan enige commerce. Het duo CamelPhat is dan weer gekend van hun hit “Cola”, waarmee ze zelfs een Grammy-nominatie in de wacht sleepten. “Be Someone” ligt dan ook vooral in hun comfortzone en laat van Jake Bugg een nieuw gezicht zien.

Het begin van “Be Someone” doet ons sterk denken aan hun eerdere successingle “Cola” en ook de sound en de opbouw tonen veel gelijkenissen. Ook al komt de stem van Jake Bugg iets minder goed door dan dat we van hem gewend zijn op zijn eigen nummers, passen het timbre en de koelheid in zijn stem wel op “Be Someone”. Het zomerse sfeertje is typisch aan de muziek van CamelPhat en dat de drop nogal voorspelbaar is, doet aan het nummer geen afbreuk. Het zou ons niet verbazen moest “Be Someone” tot de zomerhit in de clubscene uitgroeien, want dansbaar en zomers is het zeker en vast.

Deze zomer kan je CamelPhat op zondag 18 augustus op Pukkelpop aan het werk zien.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

5 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief