Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oyster Kids – “Breathe”

Hoewel de ondertussen niet meer zo mysterieuze band Oyster Kids uit Los Angeles volop bezig is aan een nieuwe ep, weten ze ons tussendoor met nóg meer nieuwe singles te verrassen. Hun zomerse deuntjes ontpopten als een thuisproject van multi-instrumentalist Andrew Eapen, die de muziek schrijft, opneemt en produceert. Om het muzikale plaatje te vervolledigen, staat hij samen met drie andere muzikanten in de studio als de enige echte Oyster Kids. De groep heeft zijn naam te danken aan de ontroerende betekenis die erachter schuilt: Als kind ligt de wereld aan je voeten, je kan zijn en doen wat je maar wil en niets of niemand houdt je tegen. ’As we all grow older every day, I don’t want to ever forget that wide-eyed feeling that we can do anything we want to do.’, aldus Eapen.

Het muzikale quattro bracht in maart nog ‘’Losing My Mind’’ uit, een combinatie van enerzijds warme, melodieuze feel good vibes en anderzijds een tikje melancholie. Met hun echoënde stemmen zingen ze over het soms hopeloze gevecht met het leven en het zelf. Nog geen drie maanden later komen ze op de proppen met een nieuwe knaller van een single. “Breathe” gaat over volledig opnieuw beginnen in het leven en hoe bevrijdend dit wel niet voelt. De band is er met dit nummer zelfs nóg meer in geslaagd een verfrissende vlaag van optimisme te laten opborrelen. Hun aanstekelijke melodieën, levendige en vrolijke stemmen gecombineerd met een straf gitaarspel en drums op de achtergrond brengen ons in een sneltempo naar de zomer. Deze nieuwe hit is zonder twijfel een winner voor de playlist van echte indiefans!

Website / Facebook / Instagram / Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (26 april - 2 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thyla - "Breathe"

Het wemelt van de leuke opkomende bandjes in het Verenigd Koninkrijk en Thyla is daar ongetwijfeld eentje van. Het is wel niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pynch – “The Whole World’s Going Crazy (For Love)”

“The Whole World’s Going Crazy (For Love)”; zo heet de allernieuwste single van Pynch. Het Londonse kwartet pakt hiermee uit met hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.