Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single KILLY – “Swag Flu”

Toronto is een cultureel bloeiende stad, bracht al enkele wereldsterren voort (zoals Drake) en daar wil KILLY de volgende van worden. De Canadees weet met zijn new school hiphop een steeds breder publiek te bereiken en haalt met zijn nummers geregeld de kaap van 25 miljoen streams op Spotify. Vorige zomer speelde KILLY al op Fire is Gold en ook deze zomer gaat hij weer op tour. Vanaf vandaag vergezeld hij NAV op diens VS tour en vanaf juli maakt hij voor een tiental optredens de oversteek naar Europa. Nadat hij “Swag Flu” al een tweetal weken geleden op YouTube en Soundcloud gooide, volgde vandaag de officiële release van de single.

“Swag Flu” is een typisch trap-nummer geworden dat maar weinig creativiteit en originaliteit toont. KILLY zijn stijl valt wat te vergelijken met Travis Scott en het lijkt wel alsof hij van diens succes wilt profiteren door bijna een kopie van Travis te zijn. De beat, die gemaakt werd door een zeventienjarige underground producer, heeft maar weinig om het lijf en klinkt heel standaard. De stem van KILLY is ook niet meteen de beste en dat kan een aardige laag autotune ook niet helemaal maskeren. “Swag Flu” bevat wel een aardige flow die het nummer toch nog een beetje luisterwaardigheid geeft. Wil KILLY bij de grootste van de aarde horen, zal hij toch met iets nieuw/vernieuwend om de hoek moeten komen, want “Swag Flu” klinkt te doordeweeks en te standaard om echt te kunnen opvallen.

Op donderdag 4 juli kan je KILLY op het Luikse hiphopfestival Les Ardentes aan het werk zien naast headliners Juice WRLD, Gunna en Nekfeu.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

31 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief