AlbumsRecensies

Miley Cyrus – SHE IS COMING (★★★★): Dancing with Molly

Van Disneyster naar een van de meest spraakmakende popsterren van deze popgeneratie; Miley Cyrus onderging onder het toeziende oog van haar fans een hele metamorfose, die niet bij iedereen in de smaak viel. Toch kan haar invloed op de popwereld niet onderschat worden en experimenteert ze er de laatste jaren op los. Haar vorige album Younger Now was een country-georiënteerd album, dat commercieel een flop werd en ook niet al haar fans gelukkig kreeg. Met haar nieuwe ep SHE IS COMING grijpt ze terug naar de sound die haar in 2013 zo populair maakte.

Veel speculaties gingen vooraf aan de release van SHE IS COMING, maar dat het een volwaardige ep ging worden, zag niet iedereen aankomen. Ook de sound is helemaal anders dan we de laatste jaren van haar gewend zijn en leunt nauw aan bij haar geliefde Bangerz-tijden, waarmee ze de aandacht trok. Het eerste nummer van de ep is meteen al een goede binnenkomer: ‘I’m nasty and evil… don’t fuck with my freedom!’ zingt de Amerikaanse popster in het bevrijdende “Mother’s Daughter”.

Een heilig boontje kunnen we Miley niet noemen, maar we kunnen wel bevestigen dat ze met “Unholy” een zeer sterke song op de ep heeft staan. Die zet haar stem centraal zonder dat het over the top klinkt. Een zeemzoete trapbeat geeft het nummer nog een extra kleurtje, net zoals dat ook bij “D.R.E.A.M.” het geval is. Een droom is het nummer niet echt, maar een leuke sfeer zet het wel naar voren. In dezelfde lijn ligt het onopvallende “Party Up The Street” met Swae Lee en Mike Will, dat zowaar overklast wordt door de nummers errond.

Haar klauwen haalt Cyrus op het hiphop infused “Cattitude” boven. Een charttopper zal het nummer nooit worden, maar een fanfavoriet wordt het zonder twijfel. Dankzij de dragqueen-legende RuPaul krijgt de track nog eens een extra portie attitude. Leukste zin van het nummer is bovendien: ‘I like you Nicki, but I listen to Cardi,’ waarmee ze inspeelt op de catfight tussen Nicki Minaj en Cardi B. Met voorsprong de opvallendste en meest gedurfde track van de ep. Het enige nummer dat nog meer weet te bekoren, is “The Most”, dat een prachtige countryballade is geworden.

SHE IS COMING is een meer dan geslaagde terugkeer naar haar onderschatte Bangerz-periode en toont dat Miley het experimenteren nog niet verleerd is. Van een countryballade tot een hiphoptrack of een dansbare popsong, de ep herbergt elk genre dat ze ooit aandeed en weet nooit echt te vervelen. Het plezier staat centraal en een plezier voor het oor is het zeker. Twijfelaars en critici krijgen ongelijk, want Miley Cyrus is nog altijd meer dan ‘gewoon bloot’.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miley Cyrus - "Used To Be Young"

Terwijl de klanken van “Flowers” nog in ons gehoor naklinken, betovert Miley ons vandaag met haar nieuwe single “Used To Be Young”,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (★★★): Brave TikTok-pop

Miley Cyrus is al enige tijd een popster met een rock-‘n-rollattitude. Zonder het te linken aan rockmuziek, heeft Cyrus de afgelopen tien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miley Cyrus - "Flowers"

Het is een understatement als we zeggen dat Miley Cyrus tot de meest besproken tieneridolen van deze eeuw behoort. Dankzij Hannah Montana…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.