Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Roxy Girls – “Trials and Tribulations”

De vier mannen van Roxy Girls komen uit Sunderland in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar bracht deze postpunkband een eerste ep uit, waarop ze al helemaal hun eigen ding deden. De sound gaat naar alle kanten en de teksten zijn geen literaire hoogstandjes, maar wel ‘à point’ op hun eigen, prettig gestoorde manier. Roxy Girls houdt het steevast kort, maar hun nummers hebben dan ook niet veel tijd nodig om zich in je geheugen te nestelen. Het is nog aftellen tot 6 september voor hun nieuwe plaat, A Poverty of Attention. In afwachting krijgen we alvast “Trials and Tribulations”, dat we naar eigen zeggen moeten opslaan in onze playlists, beluisteren onder de douche en vooral ook moeten laten horen aan onze oma’s.

Het valt te betwijfelen of het iets voor onze oma’s is, maar wij zijn in ieder geval weg van “Trials and Tribulations”. Als een echte beproeving brengt het nummer best wat chaos met zich mee, en vooral in de intro weten we daardoor niet waar we het hebben. Degenen die tot rust wilden komen op iets simpel en rechtdoor, zullen nog geen twee seconden nodig gehad hebben om vast te stellen dat ze daarvoor niet bij Roxy Girls moeten aankloppen. Verwacht je aan riffs bij de vleet en een anthemwaardige slagzin in het refrein. Stevig en meebrulbaar; alleen al daarom zouden deze Britten wel eens een Belgische festivalweide op stelten mogen zetten volgens ons.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief