Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Albert Hammond Jr. – “More to Life”

© CPU – Bert Savels

De komende maanden speelt Albert Hammond Jr. met zijn band The Strokes op een aantal Europese festivals, maar dat wil niet zeggen dat hij zijn soloproject even aan de kant schuift. Vorig jaar bracht de Strokes-gitarist nog zijn vierde soloplaat uit en speelde hij nog voor een propvolle Barn op Rock Werchter. In februari bracht Albert met “Fast Times” nog een nummer uit dat Francis Trouble net niet gehaald had. Vandaag krijgen we met “More to Life” nog een nieuw nummer te horen dat opgenomen werd in de Sunset Studio en werd geproduced door Gus Oberg, die in het verleden al vaker achter de knoppen zat bij The Strokes en Albert Hammond Jr.

“More to Life” werd live opgenomen op analoge versnellingen en dat zorgt ervoor dat het nummer heel dynamisch en loepzuiver in onze oren klinkt. Het nummer beschikt over een zomers karakter (waar ook het Californische weer ergens voor zal tussenzitten) en heeft veel weg van Tame Impala, maar dan wel zonder de psychedelische elementen. De vrolijke deuntjes die Albert Hammond Jr. uit zijn gitaar weet te halen, zorgen voor een ontspannen sfeertje en geven het nummer een aangename vibe. Een nieuw soloalbum zit er voorlopig niet in, maar als single kan “More to Life” zeker tellen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1619 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts & Albert Hammond Jr - "Another Hit of Showmanship"

Onze vrienden van The Struts worden al eens graag vergeleken met Queen. Niet omdat ze ook zo legendarisch zijn, maar omdat ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Albert Hammond Jr - "Fast Times"

The Strokes doet, meer dan waarschijnlijk met nieuw werk onder de arm, komende zomer heel wat Europese festivals aan, maar op een Belgische datum is…
FeaturesUitgelicht

De 50 beste albums van 2018

Vijftig albums selecteren met het team van Dansende Beren, het was geen makkelijk werk! Na vele gevechten, luid gebrul en veel verspilde…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.