Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Albert Hammond Jr – “Fast Times”

© CPU – Bert Savels

The Strokes doet, meer dan waarschijnlijk met nieuw werk onder de arm, komende zomer heel wat Europese festivals aan, maar op een Belgische datum is het nog wachten (op Godot). Wat wél vaststaat, is dat Albert Hammond Jr zich onlangs weer heeft losgeweekt om solonummers op te nemen. Na de sterke langspeler Francis Trouble van vorig jaar, die zelfs ons lijstje met 50 beste albums haalde, heeft waar we nu naar luisteren de naam “Fast Times” meegekregen. Geheel naar analogie met de carrière van de man dus, die ijverig de nummers en albums aan elkaar blijft rijgen.

Op “Fast Times” krijgen we ook nu een nummer te horen waarin een riff naar de voorgrond treedt, en het nonchalante stemgeluid van Hammond Jr over wordt gelegd. Het refrein is vervolgens weer flink meezingbaar, geheel naar het voorbeeld van wat de man solo al heeft uitgebracht. De klaagzang wordt zowel door tekst als door gitaar mooi duidelijk gemaakt, maar het nummer mist toch een tikkeltje pit en body. “Fast Times” is dus degelijk en fijn, maar kon wel wat verrassender geklonken hebben. We horen liever een Albert Hammond Jr die z’n band wat meer omarmt, wat op Francis Trouble de sterkte van het album bleek te zijn.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q - "Bowman"

Na een wachttijd van ettelijke maanden keert Ultra Q terug met een nieuwe single, “Bowman”. De zanger van het rockende viertal uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peeping Drexels - "Miami Lounge"

Het is nog maar april, maar de zon komt de laatste tijd toch al eens wat vaker van achter die eeuwige wolkenmassa…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.