Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Albert Hammond Jr – “Fast Times”

© CPU – Bert Savels

The Strokes doet, meer dan waarschijnlijk met nieuw werk onder de arm, komende zomer heel wat Europese festivals aan, maar op een Belgische datum is het nog wachten (op Godot). Wat wél vaststaat, is dat Albert Hammond Jr zich onlangs weer heeft losgeweekt om solonummers op te nemen. Na de sterke langspeler Francis Trouble van vorig jaar, die zelfs ons lijstje met 50 beste albums haalde, heeft waar we nu naar luisteren de naam “Fast Times” meegekregen. Geheel naar analogie met de carrière van de man dus, die ijverig de nummers en albums aan elkaar blijft rijgen.

Op “Fast Times” krijgen we ook nu een nummer te horen waarin een riff naar de voorgrond treedt, en het nonchalante stemgeluid van Hammond Jr over wordt gelegd. Het refrein is vervolgens weer flink meezingbaar, geheel naar het voorbeeld van wat de man solo al heeft uitgebracht. De klaagzang wordt zowel door tekst als door gitaar mooi duidelijk gemaakt, maar het nummer mist toch een tikkeltje pit en body. “Fast Times” is dus degelijk en fijn, maar kon wel wat verrassender geklonken hebben. We horen liever een Albert Hammond Jr die z’n band wat meer omarmt, wat op Francis Trouble de sterkte van het album bleek te zijn.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
InstagramLiveRecensies

The Strokes @ Best Kept Secret 2022: Goedemorgen

Zestien jaar, zo lang was het geleden dat Nederland The Strokes nog eens mocht ontvangen. Voor België moeten we zelfs nog even…
AlbumsRecensies

Afterpartees - Family Names (★★★½) Powerpop met een vleugje Paul Simon

Ergens in de buurt van Horst, in Nederlands Limburg, bevindt zich een tot studio omgebouwde paardenstal. Daar namen Afterpartees het nieuwe album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.