Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Albert Hammond Jr – “Fast Times”

© CPU – Bert Savels

The Strokes doet, meer dan waarschijnlijk met nieuw werk onder de arm, komende zomer heel wat Europese festivals aan, maar op een Belgische datum is het nog wachten (op Godot). Wat wél vaststaat, is dat Albert Hammond Jr zich onlangs weer heeft losgeweekt om solonummers op te nemen. Na de sterke langspeler Francis Trouble van vorig jaar, die zelfs ons lijstje met 50 beste albums haalde, heeft waar we nu naar luisteren de naam “Fast Times” meegekregen. Geheel naar analogie met de carrière van de man dus, die ijverig de nummers en albums aan elkaar blijft rijgen.

Op “Fast Times” krijgen we ook nu een nummer te horen waarin een riff naar de voorgrond treedt, en het nonchalante stemgeluid van Hammond Jr over wordt gelegd. Het refrein is vervolgens weer flink meezingbaar, geheel naar het voorbeeld van wat de man solo al heeft uitgebracht. De klaagzang wordt zowel door tekst als door gitaar mooi duidelijk gemaakt, maar het nummer mist toch een tikkeltje pit en body. “Fast Times” is dus degelijk en fijn, maar kon wel wat verrassender geklonken hebben. We horen liever een Albert Hammond Jr die z’n band wat meer omarmt, wat op Francis Trouble de sterkte van het album bleek te zijn.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 februari 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief