Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Liss – “Reputation”

Enkele jaren geleden hoorden we plots hier en daar de naam Liss opduiken. De Deense band speelde in 2016 op Pukkelpop en verzorgde datzelfde jaar het voorprogramma van Lapsley, die onder andere halt hield in onze Ancienne Belgique. Met één ep First in de rugzak hadden ze nog niet veel materiaal om voor te stellen. Toch maakten singles als “Miles Apart” of “Sorry” een uitstekende indruk met hun r&b influenced indiepop. Na een tijdje touren met die ep werd het stil rond de band, maar begin dit jaar werden we verlost met het heuglijke nieuws dat er in juni een nieuwe ep zal komen.

Uitstekende leadsingle “Talk To Me” toonde aan dat ze het recept van hun vorige ep nog wat verder uitgekiend hebben. Ook “Reputation” volgt diezelfde lijn. Een speelse beat en zwoele baslijn ondersteunen de nasale vocals van frontman Soren uitstekend, waarbij een vrolijke gitaarlijn het geheel afmaakt. Dan is je ogen sluiten en dromen van een zachte zomeravond het enige wat je nog kan doen. De funky gitaarsolo in het slot sterkt dit gevoel alleen maar aan. Liss doet weer waar het goed in is: een nostalgisch popnummer schrijven dat je lekker kan doen heupwiegen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 mei 2019

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief