Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Lumineers – “Life In The City” & “Donna”

In de resem ‘indie bands met een folky toets’ hebben we het vandaag weer even over The Lumineers. De band uit Denver kwam zeven jaar geleden binnen met “Ho Hey”, en enkele jaren en twee albums later met “Ophelia”. Gezellige en lieflijke indie waar de folky toets moeilijk van af te veilen valt, in tegenstelling tot de Of Monsters and Men en Bear’s Dens van deze wereld. IJsbrekers Mumford & Sons effenden een decennium geleden het pad voor indiefolk bands, die toen als paddenstoelen uit de grond schoten, en waarvan we een groot deel al vergeten zijn. Vorige maand probeerde The Lumineers met single “Gloria” zichzelf alvast een ander lot toe te schrijven, en deden dat met succes.

Vandaag zetten de Amerikanen ons nog wat meer aan het werk, dit keer met twee nieuwe singles. “Life In The City” ademt alvast alles wat The Lumineers al jaren uitdraagt: een Americana-achtige melodie, aangevuld met zeer aanwezig doch met de zachte hand aangebracht slagwerk. Ook de tweede single klinkt prima. “Donna” – alweer een meisjesnaam – doet het met heel wat minder bravoure, maar heeft bijzonder weinig moeite om de weg naar ons hart te vinden. Vernieuwend zijn ook deze singles allerminst, maar als het genre waarin je muziek maakt nu eenmaal de succesfactor van je band is, lijkt met de vinger wijzen ons onnodig. Don’t fix it if it ain’t broken is dan ook in dit genre een gezegde dat op vandaag te snel vergeten wordt…

Op 16 november speelt de band in de Ancienne Belgique.

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts - "Gloria"

De Schotten van The Snuts houden er de laatste jaren een stevig tempo op na. “Gloria” is de eerste nieuwe muziek van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single David Kushner - "Daylight"

Wie nog nooit op TikTok heeft gescrold, hoorde hoogstwaarschijnlijk ook nog nooit de naam David Kushner. Voor de anderen onder ons was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.