Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Egyptian Blue – “Collateral”

Egyptian Blue, een heerlijke post-punk band uit Brighton, kondigt met nieuwe single “Collateral” zijn opkomende debuutep Collateral Damage aan. Die zal te beluisteren zijn vanaf 21 juni. De energie van de prille band spat van de gitaren, en hun muziek komt binnen als een mokerslag –op de best mogelijke manier. Het viertal mag de mannen van IDLES tot hun fans rekenen, dat zegt al veel, toch?

“Collateral” is hard, aanstekelijk en heeft een immense stootkracht. We horen messcherpe gitaren en sterke hooks, ondersteund door een stuwend ritme. Deze jongens maken gitaarmuziek die barst van leven. Inspiratie voor dit nummer vonden ze bij het verhaal van een vriend over diens internetromance. Dat klinkt romantisch, maar door zijn social anxiety moest die vriend inzien dat hij zijn geliefde nooit in het echt zou kunnen ontmoeten. Die onrust hebben ze goed weten te vertalen in de algemene vibe van dit nummer.

Wie Egyptian Blue graag eens live alles hoort kapotmaken, kan op 7 september afzakken naar het Nederlandse ontdekkingsfestival Misty Fields. Die zaterdag zullen ze het podium delen met onze landgenoten van Black Leather Jacket, de Amerikaanse Mike Krol, het Australische Sports Team en nog andere geweldige namen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 mei 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter