Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “All Out Life”

Halloween. Voor velen dé kans bij uitstek om de verkleedkoffer nog eens van die muffe zolder te halen en een slap afkooksel van één of andere griezelprent te gaan spelen voor één avond. Voor de ander een doodgewone avond als geen ander waarbij Ben Crabbé de hoofdrol vervult. De heren van Slipknot lijken alvast voor de eerste – maar dan beter uitgewerkte – optie te kiezen en binden hun – niet zo kindvriendelijke – maskers nog eens om, om ons te trakteren op muzikaal snoepgoed in de vorm van een nieuwe single. De laatste worp van Slipknot dateert al weer van vier jaar geleden, toen het collectief hun vijfde album, 5. The Gray Chapter, uitbracht. Een eerbetoon aan hun, in 2010, overleden bassist en vriend, Paul Gray. Slipknot hintte al sterk naar een nieuw album in 2019 en een headliner slot op Graspop Metal Meeting woekerde de geruchten van een nieuw album alleen maar aan. Een nieuw nummer kon dus niet lang uitblijven.

“All Out Life” start dreigend; een duistere sample wordt versterkt door een sluimerende gitaar die plots ontaardt in een klassieke, bouncy Slipknot riff. De beenharde gitaarlijnen, het strakke percussiewerk en de rauwe vocals van brulaap Corey Taylor vloeien wederom samen in een muzikale mokerslag. Van die soort die zo hard aankomt dat we alvast onze tandarts belden om een offerte aan te vragen. Slipknot combineert hun agressiviteit met nieuwe, verfrissende invalshoeken en schuwt een subtiele knipoog naar hun roots niet op “All Out Life”. Slipknot is terug van nooit echt weg geweest.

Taylor kon dit alvast kwijt over het nummer: ‘Everybody talks about toxic masculinity and toxic fandom these days. For me, it’s more about this toxic idea that unless something came out 10 minutes ago, it’s not any good, and that bothers me. … I love new music, but at the same time, don’t turn your back on the music that’s been.

Wie Slipknot aan het werk wil zien – al dan niet met een nieuw album – kan deze zomer op de heilige graszoden van Graspop Metal Meeting terecht. De band headlinet er op zaterdag 22 juli.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.