Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single whenyoung – “The Others”

Voor de Ierse band whenyoung bestaan er heel wat redenen om te dromen, maar op 24 mei komt wellicht hun grootste droom uit: de release van hun debuutplaat Reasons To Dream. Het drietal leerde elkaar kennen in een pub in Limerick en het boterde zo goed tussen hen dat ze naar London verkasten om er aan hun muzikale carrière te bouwen. Ondertussen mochten ze al in het voorprogramma staan van The Vaccines, Blossoms en Declan Mckenna en losten ze met Given Up een aanzienlijke ep. Met nog iets meer dan een week voor de boeg, lichten ze met “The Others” een laatste tipje van de sluier voor we Reasons To Dream in onze armen kunnen sluiten.

Starten doet “The Others” alvast goed met een leuk baslijntje dat het vrolijke indiepopnummer met veel elan opent. Ondanks dat de ‘Oh Oh Oh’s’ wat te veel aan Ozark Henry’s “I’m Your Sacrifice” doen denken, weet het nummer punten te scoren omwille van zijn strak refreintje. De stemmen van zangeres Aoife Power en gitarist Niall Burns vullen elkaar prachtig aan en zijn zonder meer het beste aan “The Others”. Baanbrekend is het allemaal niet, maar voor een happy en monter sfeertje zorgt whenyoung dan weer wel met “The Others”.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

15 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter