Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle JARV IS… – “MUST I EVOLVE?”

 

‘You want to sleep with common people / You want to sleep with common people / Like me.’ Wel, deze keer weeral geen nieuwe Pulp-hit als “Common People” of “Disco 2000”, want Pulp-opperhoofd Jarvis Cocker komt met een nieuw soloproject aanstormen. Deze keer niet onder zijn eigen naam, maar als JARV IS…, want ja, waarom ook niet? “MUST I EVOLVE?” is de eerste single van dat nieuwe project, maar meer is daar nog niet over geweten. Iedereen die een regelrechte britpop-hit verwacht, is er aan voor de moeite. Voor zij die zich daarover zetten, komt er een nummer aan dat zo op de hoogste plaatsen van je Spotify-afspeellijst mag circuleren.

Op “MUST I EVOLVE?” is de hoofdrol weggelegd voor de stem van Cocker. Zijn stem gaat in tegen de zachte koorzangeressen die af en toe op komen zetten, alsof ze een soort conversatie voeren. Dankzij mysterieuze elektronische versieringen en sterke drumbeats is het nummer ook muzikaal een stevige brok en heeft het meerdere luistersessies nodig voordat we het helemaal kunnen vatten. Telkens weer ontdekken we iets nieuws. Wat wel al na één luistersessie duidelijk is, is dat Cocker met “MUST I EVOLVE?” een heerlijk nummer heeft gemaakt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief