Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Torche – “Slide”

Vijftien jaar geleden stond Torche op uit de assen van de onnavolgbare sludgeband Floor. Zanger/gitarist en stichtend lid van beide bands, Steve Brooks, is al sinds 1992 actief bezig met dit soort muziek. Hij was ook een van de eersten om openlijk uit te komen voor zijn homeseksualiteit in de metal scene. Maar Torche pure sludge noemen, doet de band geen eer aan. Ze maken gewoon stevige rock, die intelligent in elkaar steekt en geen moment saai klinkt. Ooit hoekig, soms snel, soms traag, maar altijd een lust voor het oor.

Met de nieuwe song “Slide” laat Torche de eerste single van hun nieuwe plaat Admission op de wereld los. En deze klinkt veelbelovend. Het doet ons denken aan een goede Melvins of Helmet song, maar is toch net iets anders. “Slide” laat een leuke vibe uitschijnen en verrast door de hoekigheid af te wisselen met vlottere riffs. Er zit een riff in die het hele nummer wordt meegedragen, maar toch steeds anders wordt benaderd. Het ritme is drie minuten lang hetzelfde, maar er zit voldoende variatie in het gitaarwerk om te blijven boeien en ook de basgitaar laat weer leuke dingen horen.

Dit nummer doet ons hard verlangen naar nieuw werk. Intussen is het al vier jaar geleden dat Relapse Records Restarter uitbracht. En nu komt op 12 juli dus Admission uit via Relapse Records. Hopelijk doen ze dat met hetzelfde artwork als gewoonlijk. Voorlopig wordt enkel in Amerika getourd, maar laten we hopen dat ze Europa niet overslaan.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Holy Death Trio – Introducing... (★★★½): Heavy, vuil, maar net iets te kort

Hèhè. Eindelijk nog eens een nieuw groepje waar iets in zit. Holy Death Trio komt uit Austin, Texas, waar de drie leden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase Atlantic - "SLIDE"

De Australische band Chase Atlantic is geen vreemde meer. Het trio bestaat uit twee broers en hun beste vriend die samen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.