Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hanni El Khatib ft. De Lux – “Power Struggle”

Hanni El Khatib is niet alleen muzikant, hij is ook producer, skater en designer. Deze duizendpoot heeft al verschillende albums op zijn conto staan, waarvan Head in the Dirt (2013) niet door hemzelf, maar door niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys werd geproducet. Vaak scheurt El Khatib er vandoor zoals ook Auerbachs stijl typeert, maar toch valt hij niet makkelijk in een hokje te duwen. Dat bevestigt hij nog maar eens met zijn nieuwe single, waarop hij de meest funky toer tot nu toe opgaat. Dat valt ook te danken aan de invloed van het ‘disco-not-disco’ duo De Lux dat ook te horen is op “Power Struggle”.

De elektronisch getinte intro van “Power Struggle” is meteen erg dansbaar, maar maakt ons toch wat sceptisch. Gelukkig komt er na een tijdje wel diepgang in het spel door een vette baslijn. Door deze funky aanvulling op de electro en dan nog het lichtvoetig zanglijntje in de strofe zijn al onze twijfels al lang van tafel geveegd. Die maken inmiddels plaats voor uitbundige dansbewegingen op diezelfde tafel. Het refrein is tekstueel niet moeilijk om te onthouden, aangezien de titel gewoon gespeld wordt. Dat in combinatie met zijn aanstekelijke retro-feel maakt dat het meezing- en feestpotentieel van de song hier helemaal tot zijn hoogtepunt komt. “Power Struggle” is een krachtig nummer dat ons zonder hindernissen laat dansen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
LiveRecensies

Hanni El Khatib + Holy Oysters @ Botanique: Ruige rakkers met de nodige panache

In Botanique hadden ze op donderdag 5 oktober van het jaar 2017 een mooie affiche voor ons klaarstaan. Hanni El Khatib eindigde…
LiveRecensies

Het Grote Dour Rapport 2017: De ontdekkingen

Dour is traditioneel een eclectische mix van honderden stijlen en artiesten. Wie vooraf zijn parcours goed uitgestippeld had, kreeg sowieso te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.