LiveRecensies

Geike @ De Roma: Stem vol elegantie

Geen “Zoutelande” deze keer, wel dachten we in het midden van haar optreden: ‘Ik ben blij dat je hier bent’. Geike Arnaert kwam in de Roma haar nieuwe plaat voorstellen. Al weten we nog niet veel van die nieuwe plaat, want die verschijnt pas na de zomer. Alleen de single “Off Shore” kregen we al op ons bord gesmeten. Een goed nummer, maar we zijn nog niet helemaal overtuigd. Tijd dat de West-Vlaamse ons eens laat zien wat ze allemaal in haar mars heeft.

Want ondertussen heeft Geike wel het een en ander bewezen. Na elf jaar Hooverphonic op haar teller, koos ze om het alleen te doen en dat leverde in 2011 haar eerste soloproject For The Beauty Of Confusion op. Nu wachten we dus vol ongeduld op haar nieuwste worp waar ze de hulp inriep van ene Joost Zweegers, bekend van Novastar.

Haar concert was dan wel uitverkocht, toch liet De Roma zijn grote zaal links liggen en toverde het zijn foyer om in een zaal en podium. Aan voorprogramma May om het uit te proberen en het klonk wondermooi. Fien Desmet bracht onder begeleiding van slechts één gitaar een intiem voorprogramma dat de ideale opwarmer bleek te zijn voor Geike.

Beginnen deed Geike met “Black Land Shore”, een nieuw nummer dat een kleine knipoog gaf naar haar eerste album met de fijne streepjes elektro erin, al was het vooral de gitaar van Robby Govaerts die primeerde. Iets in ons zei dat we op het nieuwe album enkele kleine folktoetsen kunnen verwachten en dat bleek ook zo. Vooral op “Middle Of The Night” en “Orion” waren de akoestische gitaren, naast de uitmuntende stem van Geike, zeer aanwezig.

Even over die stem dan, want daar is het laatste nog niet over gezegd. We kennen Geike ondertussen al enkele jaren en dan zou haar stem geen verrassing meer mogen zijn, toch waren we aangenaam verrast. Op “Lost In Time” bijvoorbeeld zouden we gezworen hebben ergens een Alex Callier gehoord te hebben die op zijn kin klopte uit puur gemis. Ook als frontvrouw stond ze er. Ookal kwam ze wel een beetje verlegen over en bedankte ze ons steeds met dezelfde ingestudeerde woorden, toch was Geike één brok elegantie naast haar vier muzikanten.

Toch moeten we wel toegeven dat wat we met haar single “Off Shore” al constateerden, ook waar was in De Roma. Ondanks dat alles prachtig klonk, mocht er af en toe wel eens een een pepertje bij. Naar het einde van het optreden toe begon de sleur zijn weg over de Turnhoutsebaan naar De Roma gevonden te hebben, zeker toen Geike haar nieuwe single “Off Shore” voor een tweede keer speelde als toegift. Gelukkig klokte ze wel op tijd uit en waren we dat klein voorval meteen vergeten. Vooral het kussend koppel in het midden van de zaal kon het worst wezen en vond Geikes rustgevende en intieme tonen de ideale setting om elkaars tongen beter te onderzoeken.

In De Roma speelde Geike een aangename show en toonde ze dat haar nieuwe album wel een luisterbeurt verdient, zeker voor haar stem alleen al. Toch moeten we daar nog mee wachten tot na de zomer. Maar je kan je oor live al eens te luisteren leggen, want op 16 mei speelt ze in de Botanique in Brussel en op 26 mei kan je ze bewonderen in MaZ te Brugge.

Facebook – Instagram

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Fake Is The New Dope"

Fans van Hooverphonic konden de groep het afgelopen jaar met verschillende liveshows aan het werk zien. Tijdens de ene waren er, zoals…
LiveRecensies

Hooverphonic @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Theaterzaal): Ingetogen zoektocht naar de ziel van muziek

Hooverphonic kreeg twintig jaar geleden het idee om hun beats en elektronica tijdelijk over boort te gooien en ging op tournee met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Por Favor"

Het is amper een week geleden dat Hooverphonic ons in Sint-Niklaas live verraste met een handvol nieuwe songs. Naast klassiekers als “Mad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.