Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “End of Wonder”

Het aftellen naar de tweede plaat van The Amazons gaat verder, want vandaag losten ze inmiddels hun derde voorproever van de plaat. De band uit Reading wordt in hun thuisland op handen gedragen door de rockpers en gezien als de redders van de oerdegelijke rockmuziek. In 2017 losten ze met The Amazons een debuutplaat die het zelfs in de top tien van de Britse hitlijsten schopte. De verwachtingen voor de moeilijke tweede plaat, zijn al hooggespannen en dat komt natuurlijk ook door de goede single “Mother” en “Doubt It“. Het einde van hun succes is met de derde single “End of Wonder” niet in zicht.

Voor meeslepende rockmuziek moet je anno 2019 bij The Amazons zijn. “End of Wonder” is namelijk (opnieuw) een goed gestructureerd nummer dat menig rockharten sneller doet slaan. Naast de strakke gitaren springt ook de meeslepende zang van Matt Thomson opnieuw in het oog. De mooie overgang van strofe naar refrein zet de compositieskills van The Amazons overigens goed in kijker. “End of Wonder” is niet meteen een oorworm, iets wat beide voorgaande singles wel waren, maar wel een nummer dat in ons geheugen blijft hangen. Zeker live pakt het nummer ontzettend goed uit. The Amazons slagen er keer op keer in om toffe en energieke rocknummers uit te brengen die bewijzen dat ze hun zenit nog lang niet hebben bereikt.

Op donderdag 10 oktober speelt het viertal in het kader van de Future Dust-tour in Trix te Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1720 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me? (★★½): Vertrokken met een koude motor

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat The Amazons door BBC Radio 1 werd getipt als BBC Sound of 2017, een titel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “There’s A Light”

Het laagseizoen van The Amazons is voorbij: de vier Britten laten dit jaar eindelijk weer echt van zich horen. Het is ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "How Will I Know?"

The Amazons is zo’n type band die buiten het Verenigd Koninkrijk maar moeilijk van de grond komt. Nochtans waren hun eerste twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.