Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Mother”

The Amazons verscheen ten tonele door de BBC Sound Of 2017, en is sindsdien niet weg te slaan van de Britse radio. Met “Black Magic” kende het viertal ook aan de Europese kant van het Kanaal succes, zij het iets bescheidener dan in hun Heimat. Met liveoptredens op onder meer Rock Werchter, Pukkelpop en een uitverkochte show in de AB Club kan worden gesteld dat hun fijne rocknummertjes ook hier geapprecieerd worden. Zet daar een stevige en kwalitatieve livereputatie tegenover, en het getimmer aan de weg naar boven maakt een mooie kans om ver te leiden. Na debuutalbum The Amazons uit 2017, besloot het viertal om de gangbare ‘tweejaarregel’ te hanteren, en het publiek in 2019 op nieuw werk te trakteren.

“Mother” heet het eerste wapenfeit dat de rockband uit Reading op ons afvuurt. Die single begint eerst stil, maar al snel is duidelijk dat de rockmicrobe waar de heren mee besmet zijn geraakt nog niet overwonnen is. Een vettige riff haalt al snel de bovenhand, en een catchy schreeuwen van de gitaar doet al snel vermoeden dat we wel degelijk naar een Amazonsnummer aan het luisteren zijn. De tonen van die tweede gitaar lijken wel een ge’woo-ooh dat uit de kelen van meerdere bandleden lijkt te komen, wat het livepotentieel van het nummer enorm ten goede komt. Desondanks componeerden de heren met “Mother” een zeer stevig nummer, waar ook de krachtige zanglijnen aan bijdragen, en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Zeer leuke single die ons meteen doet verlangen naar een vervolg.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me? (★★½): Vertrokken met een koude motor

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat The Amazons door BBC Radio 1 werd getipt als BBC Sound of 2017, een titel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “There’s A Light”

Het laagseizoen van The Amazons is voorbij: de vier Britten laten dit jaar eindelijk weer echt van zich horen. Het is ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.