Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Mother”

The Amazons verscheen ten tonele door de BBC Sound Of 2017, en is sindsdien niet weg te slaan van de Britse radio. Met “Black Magic” kende het viertal ook aan de Europese kant van het Kanaal succes, zij het iets bescheidener dan in hun Heimat. Met liveoptredens op onder meer Rock Werchter, Pukkelpop en een uitverkochte show in de AB Club kan worden gesteld dat hun fijne rocknummertjes ook hier geapprecieerd worden. Zet daar een stevige en kwalitatieve livereputatie tegenover, en het getimmer aan de weg naar boven maakt een mooie kans om ver te leiden. Na debuutalbum The Amazons uit 2017, besloot het viertal om de gangbare ‘tweejaarregel’ te hanteren, en het publiek in 2019 op nieuw werk te trakteren.

“Mother” heet het eerste wapenfeit dat de rockband uit Reading op ons afvuurt. Die single begint eerst stil, maar al snel is duidelijk dat de rockmicrobe waar de heren mee besmet zijn geraakt nog niet overwonnen is. Een vettige riff haalt al snel de bovenhand, en een catchy schreeuwen van de gitaar doet al snel vermoeden dat we wel degelijk naar een Amazonsnummer aan het luisteren zijn. De tonen van die tweede gitaar lijken wel een ge’woo-ooh dat uit de kelen van meerdere bandleden lijkt te komen, wat het livepotentieel van het nummer enorm ten goede komt. Desondanks componeerden de heren met “Mother” een zeer stevig nummer, waar ook de krachtige zanglijnen aan bijdragen, en dat kunnen we enkel maar toejuichen. Zeer leuke single die ons meteen doet verlangen naar een vervolg.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "Mother"

In 2018 was Sam De Nef met zijn indieband Danny Blue and the Old Socks finalist van de Studio Brusselse muziekwedstrijd De…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

STAKE @ Leffinge Op En Tent: Uitzinnige theatershow

Normaal gezien vindt rond deze periode altijd het Leffingeleurenfestival in Leffinge plaats. Voor dit jaar stond de editie gepland op vorig weekend,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.