Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Doubt It”

Dat oerdegelijke rockmuziek ook in deze eeuw nog een grote populariteit geniet, weerspiegelt zich in het succes van de Britse rockband The Amazons. De band uit Reading bracht in 2017 nog hun gelijknamig debuut uit en trok ermee op een zegetocht doorheen heel Europa. Vooral in hun thuisland doen de vier rockers het uitstekend en spelen er shows voor uitverkochte zalen en volgelopen festivalweides. Sinds het begin van vorig jaar schreven ze aan hun nieuwe plaat en die zit er nu aan te komen. Future Dust werd opgenomen in Wales, iets wat hun voorbeelden Led Zeppelin en Oasis hen eerder al voordeden, en verschijnt op 24 mei. “Doubt It” is hier alvast een tweede voorsmaakje van en ook met deze knallen ze weer.

The Amazons staat bekend om hun bombastische en meeslepende rocknummers en ook zo valt “Doubt It” weer het best te omschrijven. De band slaagt er immers steeds weer in om fijne, karaktervolle riffjes met krachtige vocals te combineren. Met bijna vijf minuten speelduur is het nummer voor huidige tijden eerder aan de lange kant, maar geen enkel moment laat het viertal steken vallen. Integendeel zelfs, want de band weet over de hele lijn te overtuigen. Een grandioze finale is dan ook niet onverwacht de kers op de taart van een heel strak gebracht nummer. Weinig rockbands die het The Amazons momenteel nadoen, en daarom koesteren we nu al hoge verwachtingen voor hun aankomende tweede plaat.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Future Dust

 1. Mother
 2. Fuzzy Tree
 3. 25
 4. The Mire
 5. Doubt It
 6. All Over Town
 7. End of Wonder
 8. Dark Visions
 9. 25 (Reprise)
 10. Warning Sign
 11. Georgia
1720 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me? (★★½): Vertrokken met een koude motor

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat The Amazons door BBC Radio 1 werd getipt als BBC Sound of 2017, een titel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “There’s A Light”

Het laagseizoen van The Amazons is voorbij: de vier Britten laten dit jaar eindelijk weer echt van zich horen. Het is ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "How Will I Know?"

The Amazons is zo’n type band die buiten het Verenigd Koninkrijk maar moeilijk van de grond komt. Nochtans waren hun eerste twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.