Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons – “Doubt It”

Dat oerdegelijke rockmuziek ook in deze eeuw nog een grote populariteit geniet, weerspiegelt zich in het succes van de Britse rockband The Amazons. De band uit Reading bracht in 2017 nog hun gelijknamig debuut uit en trok ermee op een zegetocht doorheen heel Europa. Vooral in hun thuisland doen de vier rockers het uitstekend en spelen er shows voor uitverkochte zalen en volgelopen festivalweides. Sinds het begin van vorig jaar schreven ze aan hun nieuwe plaat en die zit er nu aan te komen. Future Dust werd opgenomen in Wales, iets wat hun voorbeelden Led Zeppelin en Oasis hen eerder al voordeden, en verschijnt op 24 mei. “Doubt It” is hier alvast een tweede voorsmaakje van en ook met deze knallen ze weer.

The Amazons staat bekend om hun bombastische en meeslepende rocknummers en ook zo valt “Doubt It” weer het best te omschrijven. De band slaagt er immers steeds weer in om fijne, karaktervolle riffjes met krachtige vocals te combineren. Met bijna vijf minuten speelduur is het nummer voor huidige tijden eerder aan de lange kant, maar geen enkel moment laat het viertal steken vallen. Integendeel zelfs, want de band weet over de hele lijn te overtuigen. Een grandioze finale is dan ook niet onverwacht de kers op de taart van een heel strak gebracht nummer. Weinig rockbands die het The Amazons momenteel nadoen, en daarom koesteren we nu al hoge verwachtingen voor hun aankomende tweede plaat.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Future Dust

 1. Mother
 2. Fuzzy Tree
 3. 25
 4. The Mire
 5. Doubt It
 6. All Over Town
 7. End of Wonder
 8. Dark Visions
 9. 25 (Reprise)
 10. Warning Sign
 11. Georgia
2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Amazons - How Will I Know If Heaven Will Find Me? (★★½): Vertrokken met een koude motor

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat The Amazons door BBC Radio 1 werd getipt als BBC Sound of 2017, een titel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.