Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Skepta – “Bullet From a Gun” & “Greaze Mode”

Het wordt een druk jaar voor fans van grime, want niet alleen Glastonbury-headliner Stormzy brengt een nieuwe plaat uit. Ook Skepta is hoogzwanger van nieuwe plaat Ignorance is Bliss, zijn zesde al, die op 31 mei zal verschijnen. Behalve een cover, is het ook nog even wachten op de tracklist. De Britse grimeheld won met voorganger Konnichiwa de prestigieuze Mercury Prize, dus dat de verwachtingen hoog gespannen zijn is een meer dan logisch vervolg. Vandaag krijgen we met “Bullet From a Gun” en “Greaze Mode” alvast twee nummers van de nieuwe plaat te horen.

“Bullet From a Gun” werd door Skepta zelf geproducet, samen met Ragz Originale, waarmee hij ook al samenwerkte voor “Shutdown”. Het resultaat is helaas iets minder fraai dan we hadden verwacht. De beat is redelijk monotoon en kent weinig dynamiek en dus moeten we het vooral hebben van de gekende flow van Skepta. “Bullet From a Gun” komt over als een veredeld intronummer en weet in zijn geheel moeilijk te overtuigen.

Dan is “Greaze Mode” al wezenlijk beter. Niet alleen speelt Skepta’s lievelingswoord ‘greaze’ een belangrijke rol, maar “Greaze Mode” is ook voorzien van een goede instrumental en energie. Ook de gastbijdrage van de opkomende UK rapper Nafe Smallz is een goede zet van Skepta, want de rapstijlen van de twee passen goed bij elkaar. Van “Bullet From a Gun” hadden we iets meer verwacht, maar “Greaze Mode” doet gelukkig toch nog wat we hoopten.

Deze zomer is Skepta een van de publiekstrekkers van het Dour Festival, waar hij op zaterdag 13 juli op The Last Arena speelt.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

9 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief