Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jon Doe One – “Clockwork”

Jon Doe One is het alter ego van Hannes d’Hoine, een bassist en componist uit Antwerpen die je misschien wel kent van DAAU. Hannes d’Hoine heeft al een knap palmares bij elkaar. Zo werkte hij met onder meer Dez Mona, Liesa Van der Aa, Ellen Schoenaerts, Tony Allen, … Ook schreef hij al muziek voor theater- en dansgezelschappen in België en Nederland.

Begin vorig jaar besliste hij om een album te maken onder een eigen naam en dat deed hij natuurlijk niet helemaal alleen. Hij kreeg hulp van Elko Blijweert, Michaël Brijs, Jeroen Stevens, Han Stubbe en Gert Wyninckx. Dat resulteerde in acht stukken, heet Small Numbers en wordt gereleased op 17 mei op Entr’acte (E237).

Van zijn nieuwe plaat krijgen we nu de single “Clockwork” gepresenteerd. Een dreigend nummer dat wordt aangestuurd  door vreemde tegenritmes en analoge synths. “Clockwork” toont ook dat Hannes d’Hoine ervaring heeft om muziek te schrijven voor theaterstukken of voor bijvoorbeeld de slide show van fotograaf Sohrab Hura, omdat het nummer alles heeft van een echte soundscape. Een indrukwekkend nummer dat ons helemaal warm maakt voor zijn aankomende LP Small Numbers.

Vooral de video die we bij “Clockwork” krijgen, doet onze wenkbrauwen fronsen. De video is van de hand van Philippe Van Beumen die d’Hoine tegen het lijf liep op de academie van Antwerpen. Eerder maakte het duo al een een experimentele kortfilm.

Op 9 mei staat Jon Doe One in de Studio in Antwerpen

Soundcloud

Concertdata:

9 Mei – De Studio – Antwerpen

23 Juni – Tenace – Brussels

28 Juni – OXOt – Westerlo

9 Augustus – De Nor – Antwerpen

18 Oktober – Stormkop – Antwerpen 

24 November – De Steiger – Menen
9 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief