Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Operators – “I Feel Emotion”

De nieuwe van Operators, Radiant Dawn, verschijnt binnen twee weken al. Vorige maand hoorden we nog de eerste single, “Faithless”, die ons alvast succesvol warm maakte voor de plaat. Daar komt vandaag nog een voorproefje bij.

“I Feel Emotion” is een klassiek Operatorsnummer, en daar is op zich niks mis mee. De gelijkenissen met “Faithless” gaan ons echter iets te ver, wat zorgt dat het nummer niet echt een individuele identiteit heeft. Het veelvuldig gebruik van synths en de met effecten beladen vocal van Dan Boeckner kunnen we best smaken, maar in eerdere songs vonden we dat alles eveneens terug.

Ook wist de uitgesponnen progressie van de voorganger ons mee te slepen op een manier waar deze nieuwe single niet in slaagt. In het drietal minuten dat “I Feel Emotion” lang is gebeurt er eigenlijk niet zo gek veel. Strofes en refreinen volgen elkaar logisch op, de instrumentatie doet wat ze moet doen, maar het voelt allemaal wat doelloos, en daar helpt het nogal plotse einde niet bij.

Slecht is “I Feel Emotion” zeker niet, maar ons echt bekoren kan het nummer ook niet doen. We blijven ietwat onverschillig achter. Op Radiant Dawn zal het drietal moeten bewijzen dat ze nog genoeg verrassingen in huis hebben.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Operators – “Faithless”

Het was al een eind stil rond Operators, het nieuwste project van Dan Boeckner (die we ook kennen van Wolf Parade). De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.