Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Operators – “Faithless”

Het was al een eind stil rond Operators, het nieuwste project van Dan Boeckner (die we ook kennen van Wolf Parade). De laatste release van de groep, debuutplaat Blue Wave, dateert al van 2016. Nu hebben ze eindelijk een opvolger klaar: Radiant Dawn verschijnt in mei, en eerste single “Faithless” is alvast een intrigerende introductie.

De drijvende kracht achter “Faithless” is een constante, dringende krautrockbeat, die het geheel een hypnotiserend effect geeft. Gedurende bijna zeven minuten vormt dit ritme de basis voor een constant evoluerende explosie aan klanken. We denken daarbij spontaan aan Go March en Big Black Delta. Het nummer klinkt rusteloos, maar ook een tikkeltje euforisch. In een soort “Pumped Up Kicks”-manoeuvre staat dit alles in sterk contrast met de donkere en uitzichtloze tekst van Boeckner; ‘It’s no kind of living when you’re scraping for survival’, zingt hij, voor een wervelende synthesiser het van hem overneemt, die ons doet vermoeden dat er toch nog wat hoop in deze wereld over is.

“Faithless” is een strak staaltje elektronische rock, dat ons meteen weet mee te slepen. Het lijdt dan ook geen twijfel dat Operators helemaal terug zijn. Laat die plaat maar komen!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Operators – “I Feel Emotion”

De nieuwe van Operators, Radiant Dawn, verschijnt binnen twee weken al. Vorige maand hoorden we nog de eerste single, “Faithless”, die ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.