Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men – “Alligator”

Hoe zou het nog zijn met Of Monsters & Men? Je weet wel, die IJslandse indiefolkerige band die enkele jaren geleden de hitlijsten kaapte met onder meer “Little Talks” en “Dirty Paws”. Het succes van 2012 hebben de sympathieke IJslanders met hun vorige langspeler Beneath The Skin (2015) nooit kunnen benaderen, dus besloten ze hun recept even te laten rijpen, en andere horizonten te verkennen. De knuffelbare kampvuurmuziek van zeven jaar terug evolueerde op die tweede langspeler al meer in minder gezellige stadionmuziek, en in die richting gaat het vijftal nu nog verder uit.

“Alligator” is wellicht de eerste single van een nieuw album, dat laat Of Monsters and Men uitschijnen op sociale media. Van de initiële sound is op die nieuwe telg weinig tot niets te bespeuren. “Alligator” gaat van start met bonkig drumgeluid, aangevuld met tamboerijn- en elektronische klanken. Wanneer de song zich ontwikkelt, horen we een toegankelijk nummer naar een recept van pakweg The Naked And Famous. Daar Of Monsters and Men voor die switch heel wat frivoliteit en gezelligheid opgeeft, kunnen we niet meteen spreken van een geslaagde metamorfose. Hopelijk horen we binnenkort geluid dat wat minder ver van hun comfort zone ligt. De nieuwe persfoto’s doen alvast weinig goeds vermoeden…

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "This Happiness"

Het is onmogelijk om over Of Monsters and Men te schrijven en “Little Talks” niet te vermelden. De IJslandse band wist dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "Destroyer"

Het IJslandse Of Monsters and Men werd in eerste instantie afgeschreven als een eendagsvlieg, nadat er na hun monsterhit “Little Talks” nooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Monsters and Men - "Visitor"

Het IJslandse Of Monsters and Men blijft niet bij de pakken zitten. Het vijftal uit Reykjavík scoorde in 2012 een wereldhit met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.