Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calexico en Iron & Wine – “Midnight Sun”

Calexico en Iron & Wine slaan de handen weer in elkaar en leveren een sfeervol plaatje af dat de rockwereld van de eerste band doet opgaan in de zachte folk-klanken van die tweede. Zoals ze al bewezen op hun folk-album uit 2005, weten ze mensen mee te krijgen in hun verhaal. Ook hun release van verleden maand “Father Mountain” was harmonie ten top. Hiermee kondigden de mannen ook hun volgende gezamenlijke plaat aan. We wachten vurig op het uitkomen van Years To Burn op 14 juni, maar om die tijd te overbruggen kregen we alvast “Midnight Sun” geserveerd als tweede voorsmaakje.

“Midnight Sun” is opnieuw een prachtig staaltje sfeerschepping. Met typische countrygitaren wordt de toon meteen gezet; in geen tijd zijn we aan het dromen en voelen we de warme omhelzing van hun sound die zich doorheen heel ons lichaam verspreidt. De zanglijnen worden direct verrijkt met lichtvoetige backings, en het zijn die details die ons helemaal doen zwichten. Wij kunnen er in ieder geval niet aan weerstaan en voelen ons traag, maar zeker opstijgen door het wolkendek richting het stralende zenit van “Midnight Sun”.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Iron & Wine - Archive Series Volume No. 5: Tallahassee Recordings (★★★½): Portret van de artiest als een jonge man

Het is bijna een ongeschreven regel in de muziekwereld dat enkel de groten der aarde af en toe mogen duiken in hun…
LiveRecensies

Calexico en Iron & Wine @ De Roma: Genieten van begin tot einde

Koekjes met melk, Kanye West en Donald Trump, kaas en wijn… Sommige dingen zijn gewoon gemaakt om samen te zijn. Zo ook…
AlbumsRecensies

Calexico en Iron & Wine - Years to Burn (★★★½): Gezelligheid met zijn tweetjes

De ene een rockband met vele invloeden, de andere een singer-songwriter met een zachte stem. Veertien jaar geleden intussen, bewezen Calexico en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.