Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Calexico en Iron & Wine – “Father Mountain”

Neem Calexico, een rock band met veel verschillende invloeden, vul dat aan met de zachte, indie folk klanken van Iron & Wine, en je hebt een samenwerking om u tegen te zeggen. In 2005 brachten ze samen al een dromerige folk-plaat uit en vandaag kondigden ze aan dat een volgend collab-album volgt op 14 juni. Het is nog lang aftellen tot Years to Burn, maar ze verblijdden ons alvast met nieuwe single “Father Mountain”.

“Father Mountain” geeft je meteen een warm gevoel. De lieflijke backings alleen al zijn de moeite waard en doen ons zwichten. Maar niet alleen de backings klinken goed, want elk element draagt bij tot de easy-going en knusse sfeer van het nummer. De gitaren, drum en zanglijnen: alles ademt folk. Het gaat voor de mannen duidelijk niet om stoefen met skills of de opvallendste willen zijn. Dat ze het geheel voorop stellen, hoor je in hun sound en die ingetogenheid siert hen. Ze lijken na al die jaren nog steeds perfect op elkaar afgestemd te zijn en enkel zo kan je erin slagen een dergelijk sfeertapijtje van een nummer te maken. Daarbovenop komt nog eens de goede producing, die “Father Mountain” extra meeslepend maakt. Alles klinkt heel harmonieus en elk detail klopt.

Op 3 augustus staan ze samen op M-idzomerfestival in Leuven en op 7 november houden ze halt in De Roma in Antwerpen.

21 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Calexico en Iron & Wine – “Father Mountain””

  1. Math Haagen schreef:

    Geen ijzersterk nummer, geen pakkende instrumentatie, wel een harmonieus gezongen kampvuurlied met een lage meezingdrempel.
    Doet niet onmiddellijk aan Calexico of Iron Wine denken maar klinkt op een of andere manier wel vertrouwd en geeft je een goed gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief