Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calexico en Iron & Wine – “Father Mountain”

Neem Calexico, een rock band met veel verschillende invloeden, vul dat aan met de zachte, indie folk klanken van Iron & Wine, en je hebt een samenwerking om u tegen te zeggen. In 2005 brachten ze samen al een dromerige folk-plaat uit en vandaag kondigden ze aan dat een volgend collab-album volgt op 14 juni. Het is nog lang aftellen tot Years to Burn, maar ze verblijdden ons alvast met nieuwe single “Father Mountain”.

“Father Mountain” geeft je meteen een warm gevoel. De lieflijke backings alleen al zijn de moeite waard en doen ons zwichten. Maar niet alleen de backings klinken goed, want elk element draagt bij tot de easy-going en knusse sfeer van het nummer. De gitaren, drum en zanglijnen: alles ademt folk. Het gaat voor de mannen duidelijk niet om stoefen met skills of de opvallendste willen zijn. Dat ze het geheel voorop stellen, hoor je in hun sound en die ingetogenheid siert hen. Ze lijken na al die jaren nog steeds perfect op elkaar afgestemd te zijn en enkel zo kan je erin slagen een dergelijk sfeertapijtje van een nummer te maken. Daarbovenop komt nog eens de goede producing, die “Father Mountain” extra meeslepend maakt. Alles klinkt heel harmonieus en elk detail klopt.

Op 3 augustus staan ze samen op M-idzomerfestival in Leuven en op 7 november houden ze halt in De Roma in Antwerpen.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Iron & Wine - Archive Series Volume No. 5: Tallahassee Recordings (★★★½): Portret van de artiest als een jonge man

Het is bijna een ongeschreven regel in de muziekwereld dat enkel de groten der aarde af en toe mogen duiken in hun…
LiveRecensies

Calexico en Iron & Wine @ De Roma: Genieten van begin tot einde

Koekjes met melk, Kanye West en Donald Trump, kaas en wijn… Sommige dingen zijn gewoon gemaakt om samen te zijn. Zo ook…
AlbumsRecensies

Calexico en Iron & Wine - Years to Burn (★★★½): Gezelligheid met zijn tweetjes

De ene een rockband met vele invloeden, de andere een singer-songwriter met een zachte stem. Veertien jaar geleden intussen, bewezen Calexico en…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.